астрология

Астро Прогнозата ми този път ще бъде по-дълга. Ще обхваща период от две седмици. И така, информирайте се за транзитите на планетите от 3 до 16 юли 2017 г.:

Астро Прогнозата ми този път ще бъде по-дълга. Ще обхваща период от две седмици. И така, информирайте се за транзитите на планетите от 3 до 16 юли 2017 г.:
3 юли – Луната е в Скорпион и образува голям Воден тригон заедно със Слънцето в Рак и Нептун в Риби. Окултното и тайното ни привличат като магнит. На преден план може да излязат отношения, свързани с боравенето с чужди пари и средства, инвестиции и наследства, получаване на големи подаръци, връзки с банки и други финансови институции. Цели 5 от общо 10 планети в момента транзитират във Водни знаци: Слънцето, Марс и Меркурий са в Рак, Нептун е в Риби, а Луната – в Скорпион. Интуицията е изострена до краен предел. Вслушвайте се във вътрешния си глас и усещане за нещата. И не се поддавайте на илюзии, заблуди и излишна обидчивост и мнителност. Днес е точната опозиция между Марс и Плутон, има опасност от катастрофи, стихийни бедствия и нещастни случаи.
4 юли – Водният тригон се преобразува във фигурата Хвърчило с основа Марс в Рак, рамене Луна в Скорпион и Нептун в Риби, и връх Плутон в Козирог. Духовните интереси се оказват трайни и базирани на твърди аргументи. Стремежът към израстване е подкрепен от близкото обкръжение и вътрешно силно усещане. Осланяйте се на водещия в момента елемент – Водата – бъдете като нея гъвкави, плавни, меки, адаптивни и приспособяващи се. Бъдете в покой, така ще постигнете много повече, отколкото ако сте разтревожени или работите под стрес и крайни срокове. Днес към Марсо-Плутоновата опозиция се добавя и Лунно-Венерината опозиция – цари вътрешно и междуличностно напрежение, което трудно може да бъде туширано.
5 юли – В 8.11 ч. сутринта Луната се премества в Огнения Стрелец. Малко преди това, в 3.02 ч. след полунощ, и Венера сменя своя знак – влиза във Въздушните Близнаци. Тези два транзита на женските планети рязко променят атмосферата и динамиката на деня по посока на повече устрем, оптимизъм, желание за учене и пътуване, експериментиране и движение.
6 юли – Луната е в Стрелец. Съхраняват се тенденциите от вчера. В 3.17 ч. след полунощ Меркурий влиза в Огнения Лъв и с това ознаменува водещото влияние на елемента Огън. Речта ни става подчертано пламенна и изразителна, топла и емоционална. Пазете се от изгарящото Слънце навън. Квадратурата Юпитер-Слънце дава увеличен риск от сърдечно-съдови проблеми, топлинни и светлинни удари, повишено кръвно налягане, инфаркти и инсулти. Затова стойте на сянка и пийте достатъчно вода.
7 юли – Луната е в Стрелец през деня, а вечерта в 20.47 ч. се премества в Земния кардинален Козирог. Козирог е най-сериозният и отговорният зодиакален знак. Когато Луната транзитира в него, всички ставаме някак строги, делови, заземени, високо устремени към израстване и растеж. Луната е растяща.
8 юли – Луната е в Козирог през целия ден. Тя продължава да нараства и да се доближава до Пълнолунната си фаза. Тъй като вече прави опозиция със Слънцето е възможно да почувстваме остро неразположение и вътрешна напрегнатост. Образува се и Тау-квадратура, която засяга предимно представителите на кардиналните знаци /Овен, Рак, Везни и Козирог/, както и хората с Асцендент и/или Луна в тези знаци.
9 юли – В неделя е Пълнолунието по оста Козирог – Рак. Наяве излизат въпросите, свързани с дома и роднините от една страна, и с професионалния живот от друга страна. В 7.11 ч. сутринта двете Светила /Слънцето и Луната/ застават точно едно срещу друго – Слънцето се намира в 17 градус на Рак, а Луната – в 17 градус на Козирог. Това пълнолуние може да усетим по-остро от обичайното, защото Луната е в съвпад с Плутон, а Слънцето – в съвпад с Марс.
10 юли – Новата седмица започваме с Луна в Козирог, която бързо се премества във Въздушния Водолей, още в 8.38 ч. сутринта. Така че работният ден /за тези, които не са в отпуска/ стартира с Луна във Водолей – дружелюбна, ексцентрична, нестандартна и богата на творчески идеи. Напрежението, породено от Пълнолунието вчера, лека-полека започва да се разсейва.
11 юли – Отново се образува Хвърчило на хоризонта. То е съставено от голям Въздушен тригон /Венера в Близнаци, Юпитер във Везни и Луна във Водолей/ и има връх Меркурий в Лъв. Интелектът е водещ в ежедневието ни. Радваме се на остър ум, бързи реакции, услужлива памет и блестящи идеи. Луната видимо започва да намалява с по малко.
12 юли – Наблюдаваме два Огнено-Въздушни бисекстила. Много интересна астрологична конфигурация! При това е хармонична. Обзети сме от пламенен ентусиазъм заради стихията Огън, като имаме достатъчно добри идеи и умствени находки, идващи от стихията Въздух, която също е силно застъпена в момента. Луната остава във Водолей до 18.55 ч., когато се гмурва във Водните Риби. Вечерта Луната в Риби ни настройва на вълна емоции и чувства, ставаме склонни да преживяваме всичко през сърцето си.
13 юли – Луната е в Риби. Бликват чувства и емоции, ставаме подвластни на силни сърдечни изживявания, имаме изострена интуиция, поетичната дарба се засилва, обземат ни романтика и склонност към мечтаене. Възможно е да нарушим личните си граници и да позволим на някого да нахлуе безпрепятствено в личното ни пространство. С лекота попиваме чужди болки и страхове, затова е добре да внимаваме с какви хора влизаме в досег. Много творци и хора на изкуството очакваха с нетърпение сегашния съвпад на Нептун и Луната в Риби, който ще бъде точен днес в 21.30 часа вечерта. Слънцето и Марс също съвпадат, отново във воден знак, в Рак – затова елементът Вода отново става водещ. Всички представители на водните зодии /Рак, Скорпион и Риби/ и тези с Луна и/или Асцендент в тези знаци, ще се чувстват отлично и ще плуват в свои води.
14 юли – Луната и днес е в Риби, съхраняват се астрологичните тенденции от вчерашния ден.
15 юли – В 2.56 ч. след полунощ Луната се премества в Овен. Ставаме активни, пробивни, инициативни, борбени и смели в преследването на целите си. Тъй като е събота, можем да изкараме навън тази енергия и тонус, като се отдадем на повече динамични дейности, като спорт, разходка в парка, танци, основно почистване на дома. Ако сме на море, най-добре е да излезем да тичаме на брега и после да се освежим с дълго плуване, вместо да се излежаваме до късно в кревата. Планината пък ни дава възможност да катерим върхове, да обикаляме прекрасни местности и да се наслаждаваме на чистия въздух наоколо.
16 юли – Луната е в Овен и в неделя. Запазват се тенденциите от вчера. Тригонът Юпитер-Венера е благоприятен за любовта и любовните отношения, а големият Огнен тригон /Луна в Овен, Меркурий в Лъв и Сатурн в Стрелец/ ни помага за това да вършим нещата със страст, с вяра в добрия край, с оптимизъм и пламенност. Днес Слънцето и Луната квадратират, Последна четвърт е. Луната в Овен държи на нашите собствени потребности и ценности, докато Слънцето в Рак държи на рода, близките, дома, семейството. Това може да породи вътрешен конфликт и междуличностни проблеми. Опитайте се да съвместите своите и родовите нужди така, че всички да останат удовлетворени.
За периода са характерни следните планетарни позиции и аспекти:
Слънцето и Марс транзитират заедно в Рак. Семейството, домът и децата са приоритет. Вътрешният психо-емоционален живот също е интензивен през този период.
Луната преминава пътя от Скорпион до Овен, като първо е нарастваща, после е в Пълнолунната си фаза и накрая е намаляваща.
През голяма част от периода наблюдаваме Тау-квадратура между Марс в Рак, Юпитер във Везни и Плутон в Козирог. Чувстваме вътрешно напрежение и сякаш сме разкъсани в три различни посоки. Най-силно ще усетят тази конфигурация представителите на кардиналните знаци /Овен, Рак, Везни, Козирог/, както и хората с Луна и/или Асцендент в тези знаци.
Венера се премества от Телец в Близнаци, а Меркурий – от Рак в Лъв.
Юпитер е планета, носеща късмет, разширение, експанзия, успех и щастие. Той транзитира във Везни, знакът на партньорството и брака, до 10 октомври 2017 година. Достатъчно време, за да преживеем разцвет и съживяване в тази област. На фокус са партньорството и брачните отношения, както и всички дела, свързани със справедливост и търсене на хармония.
Ретроградните планети са три на брой – Плутон, Сатурн и Нептун.
Плутон разгръща пред нас неразрешени от миналото ситуации, които ни подканват да вземем решение за глобална промяна и ни зоват да предприемем дълбоки трансформиращи действия. Бъдете готови за това, защото всяка съпротива е излишна. Плутон неслучайно е наречен великият трансформатор. Плутон в Козирог подсказва за изменения по отношение на кариерата или професията.
Сатурн ни зове да бъдем разумни и разсъдливи в делата си, а тъй като е в знака Стрелец, това ни се отразява най-вече по отношение на връзките ни с чужбина и чужденците, пътуванията ни зад граница, висшето ни образование и философските ни търсения.
Нептун е в своите владения в Риби. Неговата ретроградност обаче може да засили риска от изпадане в заблуди и самозаблуди. Добре е да се пазим и от пристрастявания и зависимости от всякакъв вид.
Пожелавам щастливо Лято на всички, изпъстрено с приключения и пътешествия!
Десислава Враджалиева – Астрологически консултации,

моб. тел.: 0887 76 50 59, до 19 ч., скайп: desykv,

ел. поща: vihrogonche@abv.bg

Астро Прогнозата ми този път ще бъде по-дълга. Ще обхваща период от две седмици. И така, информирайте се за транзитите на планетите от 3 до 16 юли 2017 г.: 1

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *