Астро Прогноза за периода от 27 февруари до 5 март 2017 г.: 1
астрология

Астро Прогноза за периода от 27 февруари до 5 март 2017 г.:

27 февруари – от вчера цели четири от основните 10 планети транзитират в Риби – Нептун, Слънце, Луна и Меркурий. А като добавим факта, че Хирон и Южният лунен възел също са в Риби, можем да кажем, че в момента стихията Вода е силно застъпена в звездната карта. Общата чувствителност и емоционалност са завишени. Темите на Рибите са интуицията, прошката, състраданието, връзката ни с Вселената и Бога, усещането за единност с всички, мечтите, чудесата, изцелението, вярата, сънищата, илюзиите, творчеството. Стартираме новата седмица с Луна в Риби, която малко по малко започва да расте след фазата на Новолунието. Денят вече е добър да поставим началото на нещо, което сме планирали. Днес е точният съвпад на Уран с Марс в Овен – пазете се от остри предмети, електрически удари и ожесточени междуличностни конфликти. Още повече, че този напрегнат съвпад прави тежък аспект с Юпитер във Везни, което допълнително наелектризира обстановката и противопоставя потребностите на дадена личност с тези на партньора му. Изострената атмосфера ще продължи още няколко дни, затова се щадете повече и се опитайте да останете вътрешно спокойни.

17021676_1879842028966348_1451791554179320909_n

28 февруари – в 6.52 ч. сутринта Луната влиза в огнения и буен знак на Овена. Когато е налице огнена Луна, всички ставаме по-активни, ентусиазирани и изпълнени с хъс за действия. Денят е добър за дейности, свързани със спортни и всякакви лични изяви във външния свят. И все пак внимавайте, заради съвпада Уран-Марс и опозицията й с Юпитер.

1 март – Честита Баба Марта! Бъдете живи и здрави, бели и червени! Колкото до Луната, тя ще се задържи целият ден в Овен. Съхраняват се тенденциите от вчера. Новото от днес е срещата на Слънцето и Нептун в 11-ия градус на Рибите, което носи засилена интуиция, поетичност, мечтателност, размиване на границите между хората, състрадание и съпричастност, но може да доведе и до повишена разсеяност, склонност към илюзии и заблуди, риск от злоупотреба с пристрастяващи вещества. Денят е добър за хората на изкуството и за творците, но тези, които се занимават с точни науки, числа и шофиране, да бъдат нащрек. Налице са цели четири планети в Овен – Венера, Луна, Уран и Марс – хубаво би било едновременно да се възползваме от тази жарка енергия, но и да я имаме предвид така, че да не изгорим в нея.

 

2 март – в 9.42 ч. Луната влиза в земния стабилен Телец. Идва време за посаждане, за градеж, за уют и грижа. Луната екзалтира в Телец, тя там има особено мощно присъствие и се чувства максимално комфортно. Ако ви е възможно днес си осигурете спокойствие и удоволствие. Наспете се добре, носете удобни дрехи, сложете си хубави бижута или аксесоари, порадвайте се с масаж или топла вана, сгответе си нещо вкусно и питателно, хапнете и пийнете с наслада. След водните емоции и огнения кипеж душата жадува за покой. Кой по-добре може да й го даде от плавния, мек, бавен, дори муден на моменти, Телец? Позволете му. Отдайте се на малки островчета релакс, нищо, че денят е работен, постарайте се да намерите възможност да си отдъхвате, да правите паузи, да се протегнете, да изпиете едно кафе или един чай, без да бъдете прекъсвани, пришпорвани и обезпокоявани. Имате нужда. Всички имаме нужда от това отвреме-навреме.

3 март – Честит Национален празник, българи! Намерете с какво да се гордеете днес! Открийте доброто около себе си и бъдете благодарни за него! Имате сегашното си „днес“ благодарение на миналото и действията на много знайни и незнайни герои! Иначе … Луната остава в Телец цял ден, запазват се тенденциите от вчера. През деня се образува хармоничен бисекстил между Луната в Телец, Плутон в Козирог и стелиума на Меркурий, Слънце и Нептун в Риби. Има взаимодействие между земния и водния елемент. Продуктът от него е уют, нежност, но и стабилност, равновесие, спокойствие. Приятно ни е, комфортно ни е, чувстваме се някак обгрижени или самите ние даряваме грижа на околните.

4 март – в 12.06 ч. на обяд Луната влиза в подвижните въздушни Близнаци. Това е знакът, който отговаря за любопитството, любознателността, ученето на нови неща с удоволствие и за удоволствие, но също и този, който е свързан с пътуванията, общуването, боравенето със словото, търговията и комуникациите като цяло. Днес е събота, можете да почетете или да излезете с приятели навън. Хубаво е да има динамика, движение, активност, път, учене, обмен на идеи. В 10.44 ч. Венера става ретроградна, движи се все още в Овен. Възможно е да се появят проблеми в любовта или във финансите, да се завърнат някакви стари връзки или отношения, да възникне някакво напрежение в тези сфери.

16997819_1879841738966377_689009089598042732_n

5 март – Луната и днес е в Близнаци. Тъй като денят е почивен, можем да си позволим да излезем на дълга разходка, а защо не и да попътуваме из околностите? Това би разсеяло донякъде образуващото се напрежение между двете Светила – Слънцето в Риби квадратира с Луната в Близнаци. Възможно е да чувстваме противоречие между съзнателните и емоционалните си нужди.

За цялата седмица са характерни следните планетарни позиции и аспекти:

Кардинална Тау-квадратура, включваща Уран с Марс в Овен, Юпитер във Везни и Плутон в Козирог. Водещи са три различни стремежа: към лична изява, към партньорство и към професионални изяви. Това води до повишаване на стреса у много от нас, защото се чувстваме като разкъсани в три различни посоки. Най-високо емоционално напрежение тази квадратура носи на представителите на кардиналните знаци /Овен, Рак, Везни и Козирог/, както и на хората с Асцендент и/или Луна в тези знаци.

Секстил Юпитер – Сатурн: винаги когато Сатурн и Юпитер са свързани хармонично помежду си, както е сега, може да очакваме два коренно различни резултата – или огромен неуспех, или траен късмет и щастие. Това зависи от това какво сме правили в предходните седмици и месеци. Ако сме отработвали негативните си черти и сме полагали усилия, реколтата ще бъде изобилна и щедра. Ако сме мързелували и лентяйствали, този аспект между двата гиганта Сатурн и Юпитер може силно да ни разтърси и да ни повали тежко на земята.

Юпитер е във Везни. Това е планетата, носеща късмет, разширение, експанзия, успех и щастие. Той ще транзитира в знака на партньорството и брака чак до 10 октомври 2017 година. Достатъчно време, за да преживеем разцвет и съживяване в тази област. На фокус са партньорството и брачните отношения, както и всички дела, свързани със справедливост и търсене на хармония. Юпитер е ретрограден в момента. Това е предпоставка за засилен вътрешен растеж и за повече мисловен анализ, особено по отношение на партньорството и брака, защото се намира във Везни. Юпитер е ретрограден до 9 юни, като през цялото време продължава да транзитира в знака Везни.

Марс и Венера транзитират заедно в Огнения Овен. На 28 януари Марс се качи на своя трон в Овен и остава там до 9 март 2017 година. Амбиция, смелост, активност и засилена мъжка енергия е налице в този период. Венера остава в Овен до 5 юни с кратко прекъсване, когато ретроградното й движение ще я върне в Риби.

От 26 февруари 2017 г. Меркурий е в Риби – умът ни става много интуитивен, но някак разсеян и склонен към заблуди.

От 18 февруари на обяд Слънцето е в Риби и ще остане там до 20 март, когато ще се премести в Овен.

В периода на небосвода ретрограден е само Юпитер, а от 4 март – и Венера. Всички останали планети се движат директно, което е предпоставка за успех и спокойна атмосфера. Метафорично казано, всеки си е на мястото и се грижи по най-оптималния начин за сферата, за която отговаря.

Желая щастлива и успешна нова седмица на всички! И нека си спомним мъдрите думи на Алберт Айнщайн, напълно в Духа на Рибите, вижте мисълта му и сред илюстрациите към текста:

„Интуитивният ум е свещен дар, а рационалният ум е верен слуга. Ние създадохме общество, което почита слугата, а забравя за свещения дар.“

Десислава Враджалиева – Астрологически консултации,
моб. тел.: 0887 76 50 59, до 19 ч., скайп: desykv,
ел. поща: vihrogonche@abv.bg

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *