ЛУНА ВЪВ ВОДОЛЕЙ 1
Лунни транзити

ЛУНА ВЪВ ВОДОЛЕЙ

Лунните транзити са бързи транзити. Това е така, защото Луната се движи доста бързо и за около месец успява да премине през всички 12 зодиакални зони, тоест през целия Кръг на Зодиака. Средно на всеки два дена и половина Луната се премества от един в друг зодиакален знак.

Винаги, когато Луната транзитира във Водолей, в атмосферата витае нещо, свързано с планетата покровител на този знак – Уран. Под управлението на Уран са всички нестандартни идеи, ексцентричните привички, неочакваните и внезапни случки. Затова по време на Луна във Водолей е добре да обърнем внимание на хрумванията си, да дадем простор за различни изяви, да си позволим свободата да бъдем самите себе си. Хубаво е да се стремим и към събиране със съмишленици, приятелски сбирки, общуване с групи и с хора, с които имаме сходни интереси и идеали. Подходящи са занимания с наука, въображение, комуникации, високи технологии, електроника. Въздушната Луна предразполага към доминиране на ума и разума, възможно е точно сега да ни хрумнат някакви блестящи идеи, да получим прозрение как е най-добре да действаме в дадена ситуация.

Водолей, освен знак на приятелството и социалните мрежи, е и знак на визията за бъдещето, оптимизма, добротворството и грижа за цялото човечество. Да, понякога обвиняват Водолеите в разсеяност и отвеяност, но това е така заради острото им желание да видят реализирани идеалите, мечтите и каузите си. Затова Луната във Водолей ни прави едновременно умни и оригинални, но и леко шантави, нестандартни, неконвенционални, ексцентрични и с щипка лудост в поведението. Неслучайно е казано, че гениалността и лудостта си приличат.

Дневната фаза на луната днес е:

Moon in Aquarius
Moon is traveling through Aquarius today. Go against the grain. Fight for a cause. Stand up for the underdog.

Може също да харесате...