Шестте полярни оси в астрологията 1
астрология

Шестте полярни оси в астрологията

Шестте полярни оси в астрологията са:

1. Оста Аз-Ние на зодиакалните знаци Овен-Везни
2. Оста Мое-Наше на Телец-Скорпион
3. Оста на Общуването, Образованието, Пътуванията, Ума и Комуникациите на Близнаци-Стрелец
4. Оста Дом-Кариера на Рак-Козирог
5. Оста Любов-Приятели на Лъв-Водолей
6. Оста на Служенето на Дева-Риби

1. Овен е еманацията на Аз-а и Его-то. Той ни учи на самоувереност, смелост, активност, пробивност и инициативност. Той ни учи да отстояваме себе си и потребностите си.
На другия полюс са Везните, стремящи се към партниране и сътрудничество, към отчитане на потребностите и желанията на другия човек. Везните учат на хармония и справедливост.

2. Телец се вълнува от личните притежания, пари и ценности. Той е много материален. Обича да гради тухличка по тухличка. Сам, търпелив, упорит, земен. Обича лукса и сетивните наслади.
На другия полюс е Скорпион. Той е чаровен, с лекота привлича изобилие в живота си. С лекота прави така, че другите хора да му подаряват, да го подкрепят финансово. Борави отлично с общ бюджет. Като цяло най-често с лекота взима банкови заеми. Тук е семейният бюджет също така. Както и наследствата.

3. Най-трудната за определяне ос според мен е оста Близнаци-Стрелец, защото и двата знака като цяло отговарят за едни и същи неща, но по различен начин и с различни вибрации. Например общуването, и за двата знака то е водещо, обаче докато при Близнаците то е на едно по-ежедневно ниво, то при Стрелците е на едно по-високо, философски издигнато ниво. Същото и с образованието – Близнаци подкрепят началното и основното образование, а Стрелец – висшето образование и всякакви преквалификации, и обучения в живота. И третото основно при тях – пътуванията – Близнаци отговарят за пътуванията наблизо, а Стрелец – за пътуванията в чужбина. Оста тук е интелектът, умът, комуникациите, пътешествията. В тази сфера противопоставянето на двата полярни зодиакални знака не се забелязва така лесно, както е в останалите сфери.

4. Рак се грижи за това да има дом, семейство, уют, къща, деца и близост с роднините. Козирог се грижи за професионалното си израстване, за работата и кариерата си. Оста тук поставя на преден план крехкият баланс между вътре и вън, между работата навън и дейността вътре, между семейството и кариерния растеж.

5. Лъвският пай съдържа три области – любов, деца и творчество. Отсреща му стои Водолеят със също три сфери на влияние и действие – приятели, идеали, групи и човечеството като цяло. Лъв обича самоизявата, игрите, децата, забавленията, флиртовете и любовните преживявания, всичко му минава през сърцето, често е на сцената на Живота. Водолей цени другарството, приятелството, идеалите, общностите, хората като цяло, напредничавите идеи, мисълта за бъдното. Оста е Значимият Друг, било то любим, другар или човечеството.

6. И последно, двете зодии, най-много служещи на другите хора – това са Девите и Рибите. От една страна Девата служи по практичен, прагматичен, материален, виждащ се, сетивен начин. Много Деви са учители, лекари, социални работници, организатори и т.н. Рибите служат по емоционално-духовен начин, изслушват, подкрепят, вдъхновяват. Много Риби са психиатри, психолози, свещеници, терапевти, медицински сестри, масажисти и т.н. За представителите на тази ос е важно да разберат, че за да служат успешно и адекватно на околните, трябва да се научат да служат и на самите себе си. Доза здравословен егоизъм няма да им е излишна. В тази сфера и ос също няма толкова силно противопоставяне между полярните Дева и Риби, точно както беше при Близнаци и Стрелец.

Дано написаното от мен по-горе е внесло повече яснота по отношение същността на 12-те зодиакални знака. Надявам се статията ми да ви е била от полза!

Десислава Враджалиева,
Астрологически консултации

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *