​Астро-прогнозата ми за периода 14-20 август 2017 г.: 1
астрология

​Астро-прогнозата ми за периода 14-20 август 2017 г.:

Астро-прогнозата ми за периода 14-20 август 2017 г.:
14 август – Луната е в Земния Телец от вчера. Луната е в силна позиция в този зодиакален знак, там тя екзалтира. Телец е грижовен, постоянен, търпелив, практичен, обича да гради тухла по тухла. Започваме седмицата с доста разнообразна тематика – имаме Огнено-Въздушно Хвърчило, имаме и Земно-Водно Хвърчило – с две думи казано, представителите на всички зодиакални знаци си имат астрологична подкрепа отгоре, в лицето на една или повече планети. Освен хармоничните аспекти обаче, наблюдаваме и ярка Кардинална Тау-квадратура, която носи силно напрежение, особено на представителите на кардиналните знаци /Овен, Рак, Везни и Козирог/, както и на хората с Луна и/или Асцендент в някой от тези знаци. Така че може да се каже, че ни очаква много динамичен, наситен и интензивен понеделник. От нас зависи на какво ще заложим и върху какво ще се съсредоточим. Има ги и двете тенденции – и положителните, и отрицателните. В такива моменти изпъква правото на личен избор.
15 август – В 17.08 ч. Луната влиза във Въздушните подвижни Близнаци. Всички ставаме по-динамични, общителни, любопитни и любознателни. Стремим се да тръгнем на път или в неизвестна посока, да научим нещо ново, да се докоснем до нещо непознато досега. Водещи стават интелектът, паметта, ученето, мисленето, интересните идеи, комуникациите, пътешествията.
16 август – Луната е в Близнаци целия ден. Съхраняват се тенденциите от вчера. Луната продължава да намалява.
17 август – Астро-картата е силно изпъстрена и днес. Наблюдаваме различни и разнообразни аспекти между планетите. Атмосферата е раздвижена и динамична, текат интензивни процеси в няколко посоки. Някои от нас успешно ще съумяват да жонглират със задачите си за деня, други обаче ще се чувстват като разкъсани и тласкани в различни посоки, което ще ги изтощи и напрегне. Точно как ще ви се отрази настоящата ситуация, зависи предимно от индивидуалната ви рождена карта. В 19.16 ч. Луната се премества във Водния Кардинален Рак. Там тя е на трон и е в много силна позиция. Луната управлява емоциите, чувствата, инстинктите, интуицията, сърдечните преживявания и като цяло женското, майчинско начало. Добре е при Луна в Рак да се отдадем на дома и семейството си, да обърнем внимание на децата и най-близките си хора.
18 август – Днес двете женски планети Луната и Венера транзитират заедно в женския воден знак Рак, а двете мъжки планети Слънцето и Марс транзитират заедно в мъжкия огнен знак Лъв. Много приятна астрологична конфигурация! Някак мъжете ще бъдат подчертано мъжествени, а жените – женствени. Сякаш всеки е на мястото си и отвътре му идва да се държи, както е най-подходящо за всички. Ще се радваме на хармонично сътрудничество между представителите на двата пола. Такова хармонично партниране ще е налице и между зрелите и младите жени от една страна, както и между зрелите и младите мъже от друга.
19 август – В 20.57 ч. Луната влиза в Лъв и започва да свети някак царствено. Луната в Лъв обича да бъде на сцена, да се изявява, да бъде център на внимание и възхищение. Такива ставаме и ние. Искаме да блестим, да проявим в максимална степен добрите си качества, в същото време желаем да се забавляваме, да участваме в игри и светски събития, да се радваме на любов, общуване с деца и да творим. В съботната вечер е добра идея да излезем навън, да отидем на парти, където да потанцуваме и да се порадваме на хубавото в живота.
20 август – Неделя е, денят на Слънцето. А Слънцето се управлява от Лъва. А днес се наслаждаваме и на Луна в Лъв. Това е така, защото днес е денят преди Новолунието, когато двете Светила /Слънцето и Луната/ символично ще се “целунат” и слеят в един и същ знак и градус. Предстои още едно много интересно астрономическо явление – пълно Слънчево затъмнение, което ще бъде наблюдавано утре в САЩ, но не и в България. Новолунието ще бъде на 21 август, в 21.29 ч., когато Слънцето и Луната ще транзитират заедно в 29-ия градус на Лъв. Водеща ще е тематиката, свързана с любовта, децата и творчеството. Засега остава да кажем, че днес Луната представлява вече съвсем тъничък сърп и че сега е моментът да се освободим от всичко старо и ненужно. Затова нека разчистим пространството вътре и около нас, и да освободим ново за в бъдеще. При Луна в Лъв е добра идея да празнуваме живота, да се забавляваме заедно с любимите си хора и с децата, да творим и да се изявяваме.
За периода са характерни следните планетарни позиции и аспекти:
Слънцето и Марс съвпадат в Лъв. Лъв е знакът, отговарящ за любовта, децата и творчеството. Слънцето управлява Лъв, там то е в силата си.
Луната е намаляваща. Изминава своя път от Телец до Лъв. Периодът е добър да се освобождаваме от всичко излишно и ненужно. Да разчистим пространството вътре и вън от себе си.
Венера е във Водния Рак. Тя ще транзитира там до 25 август. Този транзит на Венера засилва чувствителността, емоционалността, интуитивните озарения, мекотата и нежността, поетичността и загрижеността за парите.
Меркурий е на своя трон в Дева. Ще остане там чак до 29 септември. Радваме се на добра памет, остър ум и отлично общуване. 
Юпитер е планета, носеща късмет, разширение, експанзия, успех и щастие. Той транзитира във Везни, знакът на партньорството и брака, до 10 октомври 2017 година. Достатъчно време, за да преживеем разцвет и съживяване в тази област. На фокус са партньорството и брачните отношения, както и всички дела, свързани със справедливост и търсене на хармония.
Ретроградните планети са вече пет на брой – Меркурий, Плутон, Сатурн, Уран и Нептун:
По време на ретрограден Меркурий /от 13 август до 5 септември/ е възможно да се объркат комуникациите, плановете за пътувания, търговията, общуването между хората, да възникнат недоразумения и спорове, грешки и бъгове, свързани с електрониката и боравенето със словото като цяло. Просто го имайте предвид. Бъдете внимателни, когато подписвате документи, шофирайте по правилата и се стремете да бъдете възможно най-ясни и конкретни, когато се изказвате.
Плутон разгръща пред нас неразрешени от миналото ситуации, които ни подканват да вземем решение за глобална промяна и ни зоват да предприемем дълбоки трансформиращи действия. Бъдете готови за това, защото всяка съпротива е излишна. Плутон неслучайно е наречен великият трансформатор. Ретрограден Плутон в Козирог подсказва за изменения по отношение на кариерата или професията.
Сатурн ни зове да бъдем разумни и разсъдливи в делата си, а тъй като е в знака Стрелец, това ни се отразява най-вече по отношение на връзките ни с чужбина и чужденците, пътуванията ни зад граница, висшето ни образование и философските ни търсения.
Уран събужда в нас потребност да нарушим традициите, да експериментираме, кара ни да се стремим да бъдем единствени и уникални. Уран е необятен източник на нови и нестандартни идеи. Ние трябва да използваме този период максимално, но и разумно, защото ретроградният Уран /особено в Овен/ ни носи изобретателност във всяко едно направление, един невероятен творчески потенциал, но и риск от драстични и нежелани промени. Уран е планетата на неочакваните и спонтанни действия, на оригиналността, новаторството и ексцентричността. Това е планетата-управител на зодиакалния знак Водолей. Времето на ретроградния Уран /до 2 януари догодина/ е много подходящо за разчистване на това, което вече не ни е нужно, за приключване на всичко старо и отживяло. Планетата, която се свързва със свободата и независимостта, може да създаде сериозна бунтарска нагласа в повечето от нас, да доведе до бурни реакции, а това от своя страна може да стане причина за внезапни и напрегнати ситуации и оттук – да внесе в живота ни непредсказуеми промени и обрати.
Нептун е в своите владения в Риби. Неговата ретроградност обаче може да засили риска от изпадане в заблуди и самозаблуди. Добре е да се пазим и от пристрастявания и зависимости от всякакъв вид.
Желая щастливо Лято на всички!
Десислава Враджалиева – Астрологически консултации,

моб. тел.: 0887 76 50 59, до 19 ч., скайп: desykv,

ел. поща: [email protected]
​Астро-прогнозата ми за периода 14-20 август 2017 г.: 2

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *