11 юли, сряда, 1
астрология

11 юли, сряда,

11 юли, сряда, денят на Меркурий. А той се намира в Лъв. Малко е “самотен” там в момента, защото нито някоя планета е заедно с него в Лъв, нито е значимо аспектиран.
Колкото до Луната, тя продължава да намалява и да се доближава до Новолунната си фаза, когато ще съвпадне с другото Светило – Слънцето, в Рак. Засега Луната транзитира в края на подвижните Въздушни Близнаци и е прекрасно аспектирана от Венера в Дева и Уран в Телец.
В 20.58 ч. вечерта Луната се премества вече в същия знак, където е Слънцето, като сяда на своя трон в Рак. Луната във Водния Рак е в най-майчиното, най-грижовното си положение. С нейното влизане във Воден знак вече имаме влияние на цели 4 планети във водни знаци и също толкова планети в земни знаци. Водещи са тези два елемента – Вода и Земя, чувство и практичност, интуиция и логика, мекота и твърдост – едновременно.
Радваме се на две Земно-Водни Хвърчила 11 юли, сряда, 2 на две прекрасни хармонични фигури, образувани от следните планети:
– Сатурн в своите владения в Козирог точно срещу Луната на своя трон в Рак, омекотени от Венера в Дева и Уран в Телец;
– Плутон в Козирог точно срещу Слънцето в Рак, омекотени от Юпитер в Скорпион и Нептун в Риби.
Честно казано – уникална небесна конфигурация, невероятен космически спектакъл! Сякаш планетите танцуват на летен бал пред очите ни 11 юли, сряда, 2
Стихиите Огън и Въздух отстъпват по значение. Определено може да се каже, че хората със силни Земя и Вода в картите си се чувстват въодушевени и дори мощни тези дни! Нека се възползват максимално от това, защото принципно тези две стихии са женски, пасивни стихии, и много често хората с подчертана Земя и/или Вода в хороскопите си остават малко на заден план и скрити за другите. Напрежение може да се почувства при опитите да се разреши конфликт между дома и кариерата. Това е и оста на предстоящото Новолуние – домът срещу кариерата. Двете Светила ще са единни в Рак и ще дърпат хората да обърнат внимание на близките и дома си, но силно ще им се противопоставят Сатурн и Плутон в Козирог точно срещу тях, които призовават да се посветим повече на професията и кариерното си израстване. Ще видим…

Желая хубава сряда на всички от мен!

Може също да харесате...