monday astrology
астрология

17 декември, понеделник, денят на Луната

17 декември, понеделник, денят на Луната, която в момента транзитира в Огнения Кардинален зодиакален знак Овен. Отлично аспектирана е от Слънцето, Юпитер и Меркурий в Стрелец, също Огнен знак. Уран е в Овен заедно с Луната, така че в момента са налице цели 5 планети в Огнени знаци, от които двете Светила /Слънцето и Луната/.
Огънят като стихия, енергия и елемент символизира вдъхновението, ентусиазма, пламенността и хъса, с които вършим нещата. Активни, борбени, смели и инициативни сме като цяло, доста повече от обичайното за нас. А на представителите на Огнените знаци /Овен, Лъв и Стрелец/ определено им върви днес!
Венера в Скорпион е хармонично аспектирана от Марс и Нептун в Риби, и от Сатурн в Козирог. Кипят страсти, налице са мечтателност и влюбеност, но някак без излишни екзалтации и крайности, заради отрезвяващото въздействие на Сатурн в тези две области.
На всички желая прекрасно начало на последната за тази година пълна работна седмица!
… Малко по малко… настройваме се на празнична вълна. Какво правите, за да повишите настроението си? Радвате ли се на снега? Украсихте ли у дома и местоработата си? Усмихвате ли се? Търсите ли подходящи подаръци, с които да зарадвате близките си? … Мислите ли за рецепти за коледни курабийки и новогодишни баници?
Рано е, знам. И все пак другият понеделник е Бъдни вечер. После е Рождество Христово. А след това ще изпращаме тази година и ще посрещаме следващата. Насред шумове и цветове, оставяме ли си време и пространство за равносметка на отминалото и за целеполагане в бъдното?

Може също да харесате...