коледен пеизаж
астрология

26 декември, четвъртък, денят на Юпитер.

Честито Рождество Христово! Мир, Любов и Благодат на всички Хора по Земята! Амин.

26 декември, четвъртък, денят на Юпитер. Юпитер в момента съвпада със Слънцето. И двете планети се намират в амбициозния Земен Кардинален зодиакален знак Козирог. Водещ елемент – Земя. Цели 6 от 10 важни транзитни точки циркулират в Земни знаци, предимно в Козирог: Слънце, Юпитер, Луна, Сатурн и Плутон са в Козирог, а Уран се движи ретроградно в Телец. Представителите на Земните зодии /Телец, Дева и Козирог/, както и хората с Луна и/или Асцендент в някой от тези знаци, се чувстват превъзходно тези дни. И тепърва също ще се усещат повече от добре. С толкова много Земна енергетика би било странно да не е така. Успех, материални блага и ценности, пари, кариера, високи постижения, трудолюбие, професионално израстване, постоянство, търпение в преследване на целта – това са акцентите в момента.

Господстваща е Женската енергия Ин. Колко е хубаво точно на Новолуние и точно по време на Зимните празници да имаме цели 8 от 10 планети в Женски знаци. Освен Земните, други Женски знаци са Водните. А във Вода се намират Марс в Скорпион и Нептун в Риби, и двете планети са в свои владения. Слънцето и Луната в Козирог по време на Новолуние и Слънчево затъмнение, това всъщност са двете Светила, които са в символична прегръдка и целувка! Прекрасно е, нали? Затова и пишем Новолунни желания. Ако днес не написахте, напишете утре, няма да е късно, защото Луната все още ще транзитира в Козирог. Пожелайте за себе си здрави кости, мускули, стави, сухожилия, гръбначен стълб, таз, череп. Козирог и Сатурн отговарят за опорно-двигателната система, за структурата и стабилността ни. Пожелайте си успех в службата, материален успех, изобилие, кариерно израстване, постигане на високи цели, постоянство, търпение, издръжливост.

Огънят идва от Меркурий в Стрелец, а Въздухът – от Венера във Водолей. Затова общо взето на Огнените и Въздушните знаци в момента им е малко тегаво и тежко. Естествено е, почти нямат опора и подкрепа в лицето на транзитиращите планети. Хубавото обаче за всички ни е, че сега точно аспектите са положителни – единствено хармонични тригони и секстили. Единствената квадратура Уран-Венера е разпадаща се, тоест вече отминава, сигурно много любовни връзки напоследък са усетили мощни разтърсвания, силни трусове или поне големи промени, размествания, трансформации, неочаквани развои. Предстои укротяване в интимната сфера, както казах – защото квадратурата вече е разпадаща се. Затова пък имаме хармоничната фигура бисекстил, образуван от Марс, Нептун и съвпадът Сатурн-Плутон. Налице са и тригони Уран-Меркурий и Уран-Слънце съвпад Юпитер. Секстил Нептун-Луна. А също и широк стелиум /съвпад на повече от 3 планети/: Меркурий, Слънце, Юпитер, Луна, Сатурн и Плутон действат заедно в Стрелец и Козирог.

Преведено на по-ежедневен език, това означава, че се радваме на благоприятни транзитни разположения на планетите и аспектите помежду им в момента. От утре Луната започва да нараства по мъничко след Новолунието днес. Денят, тоест светлата част от денонощието, също вече започна да расте след Зимното слънцестоене на 22 декември. Роди се Новото Слънце, роди се и Новата Луна. Пишете Новолунни желания, отново ви напомням. На ръка. И искате само за себе си, не намесвате други хора, не пипате волята и свободата им. Тя е свещена. В момента сме едновременно практични и емоционални, прагматични и духовни, устремени към работа и към връзка с невидимия свят. Интелектът е блестящ, хрумват ни чудесни и оригинални идеи. Имаме добро самочувствие, чувстваме в себе си сила, кураж и висока самооценка. В същото време сме поетични, романтични, нежни, изразяващи себе си чудесно чрез изкуствата. Хубава вечер и лека нощ от мен, до утре!

Десислава Враджалиева,
Астропсихолог 26 декември, четвъртък, денят на Юпитер. 1
Извършвам и индивидуални консултации.
А можете да ме четете и в сайта ми Астро свят, блогът на Деси

You may also like...