zadushnica
астрология

26 май. Днес почитаме мъртвите и се молим за душите на напусналите ни близки.

Луната е във Везни до 16.40 часа, след което се премества във Водния дълбок Скорпион, в унисон с Черешовата Задушница. Скорпион ни свързва с невидимия свят, с всичко окултно, тайно и скрито, учи ни на процеса трансформация, който се състои в разрушаване на всичко старо, за да проправи път на новото. Това, което за гъсеницата е смърт, за пеперудата е начало на живот.

Водната Луна засилва интуицията, чувствителността и емоционалността ни. Затова имайте го предвид, особено в следобедните и вечерните часове.

Хармоничните аспекти са същите като вчера: тригон Слънце-Марс във въздушни знаци, тригон Меркурий-Плутон в земни знаци, тригон Уран-Сатурн отново в земни знаци, тригон Юпитер-Нептун във водни знаци. Те се обогатяват от образувалия се голям Воден тригон, състоящ се от Венера в Рак, Луната и Юпитер в Скорпион, и Нептун в Риби.

Налице са и напрегнати аспекти, които в съответствие с наближаващото Пълнолуние, е възможно да доведат до вътреличностни и междуличностни конфликти: опозиция Венера-Сатурн, опозиция Луна-Уран, опозиция Меркурий-Юпитер, квадратура Марс-Уран, квадратура Луна-Марс. Бъдете внимателни по отношение на финансите си, пътуванията, боравенето с електрически уреди.

Може също да харесате...