27 януари, понеделник, ден на Луната 1
астрология

27 януари, понеделник, ден на Луната

Здравейте, влизам да споделя своята астро-прогноза за днес и утре:

рибки

27 януари, понеделник, ден на Луната. А тя в момента расте след Новолунието и се намира във Водния подвижен зодиакален знак Риби. Придружена е от другите две женски планети – Венера и Нептун. И трите транзитират в Риби сега. И ето – заваля. Вярно, за съжаление, не сняг, а дъжд, но поне не е сухо вече, в тази водна криза напоследък. Жените се чувстват в “свои води”, да се разбира – чувствителни, емоционални, интуитивни, емпатични, съпричастни, състрадателни, творчески настроени, нежни, жертвоготовни, грижовни. А мъжете може би са по-меки и отзивчиви от обичайното за тях, малко по-самовглъбени и признаващи присъствието на вътрешния си психо-емоционален свят.

Въпреки че са налице цели три планети във Воден знак, водещ Елемент си остава Земята: налице са Уран в Телец и Сатурн, Плутон и Юпитер в Козирог. Затова и всички ние сме устремени към постигане на високи резултати, към работа и израстване в кариерата, и като цяло фокусът е насочен към деловата сфера, към труда, професията, извършването на необходимите дейности и задачи. Печелим, развиваме се, растем, дават ни се шансове за промяна на финансовото ни положение или да направим завой в това, с което се занимаваме в работно отношение. Някои ще сменят местоработата си, други ще трансформират начина си на мислене спрямо парите.

Всички 10 планети в момента се движат директно, няма ретроградни планети. Енергията тече както трябва, тоест безпрепятствено. Слънцето и Меркурий са във Въздушния Водолей, поради което са подходящи срещи с приятели, благотворителни и човеколюбиви прояви, вслушване в идеите, които “случайно” ни хрумват, участие в общности и групи, грижа за обществото и цялото човечество. Марс е в Огнения Стрелец и прави напрегнат аспект със стелиума в Риби, и най-вече с “партньорката” си Венера. Възможни са конфликти в любовните връзки, но и мощно сексуално привличане между партньорите. Зависи от самото взаимоотношение накъде ще “избие” тази квадратура Марс-Венера.

Утре, 28 януари, вторник, ще бъде ден на Марс. А Марс в Стрелец е в точен квадрат към Луната, Венера и Нептун в Риби. Между мъжете и жените е възможно да възникне напрежение или то да се засили. Тенденциите, характерни за понеделник, се запазват и във вторник. Луната продължава да нараства и да транзитира в Риби.

Последните два зодиакални знака – Водолей и Риби – са силно застъпени в транзитната карта в момента. Слънцето е във Водолей, а Луната – в Риби. Затова са налице повишени нива на новаторство, човечност, грижа за околните, прозорливост, визионерство, емпатия, връзка с духовния невидим свят. Това е една странна конфигурация, будеща естествена симпатия, една Водно-Въздушна смес, представена чудесно чрез персонажите на д-р Уотсън и Шерлок Холмс. Великият детектив е изразител на архетипа на Водолея, а д-р Уотсън – на Рибите. Алберт Айнщайн е бил със Слънце в Риби и силно присъствие на Водолей в картата си, оттам неговата разсеяност, но и неговият гений. Затова, дали пък не е добра идея да си позволим дори закратко да се потопим в тази вълшебна атмосфера и да забравим за нашата заземеност и концентрация единствено върху материалния свят?

You may also like...