saturn planetary
астрология

28 декември 2019, събота, денят на Сатурн.

28 декември 2019, събота, денят на Сатурн. А Сатурн в момента се намира в своите владения в Козирог, заедно със Слънцето, Юпитер и Плутон. Господарят на Кармата, на причинно-следствените връзки, на справедливата реколта, дълга, труда, отговорността, професионалното израстване, кариерните амбиции. Хармонично аспектиран е от Марс и от Нептун, и съвпада с Плутон. Възможно е да работите днес, въпреки че е почивен ден и че е един от последните дни на годината. Това е така и защото водещ елемент си остава Земята, с цели 5 от 10 важни точки в транзитната карта: ретроградно движещ се Уран в Телец и директно движещи се Юпитер, Слънце, Сатурн и Плутон в Козирог. Освен това Меркурий вече е в последния градус на Стрелеца и все повече се доближава до момента, в който ще навлезе в Козирог и той.

Луната се премести във Водолей още в 7.23 ч. тази сутрин. А вечерта ще образува и съвпад с другата женска планета – Венера. Ще имаме две женски планети, Луната и Венера, във Въздушен знак /Водолей/. Когато това се случи, се настройваме на интелектуална вълна, започва да ни се общува и пътува повече, ставаме по-динамични, по-приятелски настроени и в същото време по-нестандартни и ексцентрични. Така че днес и утре времето е подходящо за събиране с близки приятели, за умствени занимания, за движение и пътувания, за благотворителни изяви. Луната вече видимо започва да нараства след Новолунието. Можете да започнете да действате по-активно по посока на Новолунния си списък с желания.

Марс в Скорпион и Нептун в Риби придават достатъчно дълбочина, емоции и чувство в предновогодишната атмосфера. С което подкрепят представителите на Водните знаци и хората с по-творчески професии. Най-слабо представената стихия е Огнената в момента – Меркурий все още е в Стрелец и внася оптимизъм, жар, хъс, пламенност в нас. Съвсем скоро обаче и той ще се премести в Земния Козирог, а това ще се случи по-точно утре, на 29 декември, в 6.52 ч. сутринта, когато вече няма да е налице нито една планета в Огнен знак. Но затова – утре! Приятна вечер на всички. И помнете – планетите са само предпоставка и тенденция – от нас самите зависи много! Дерзайте, мечтайте и главното – действайте.

Може също да харесате...