6 Ноември, Вторник, денят на Марс 1
астрология

6 Ноември, Вторник, денят на Марс

6 Ноември, Вторник, денят на Марс. Марс, който сега транзитира във Водолей и ни прави дружелюбни, новаторски настроени, добри приятели и носители на нестандартни идеи. Марс, който сега отлично аспектира Луната и Венера във Везни, друг Въздушен знак. И ако Водолей е знакът на приятелството, то Везни е знакът на брака и партньорството. Да не се чудим никак тогава, че днес действията и копнежите ни ще бъдат насочени именно към тези две сфери /приятелство и любовни връзки/.

И нищо, че Луната ще излезе от Везни и ще влезе във Водния Скорпион днес, точно в 15.04 ч. следобед – този хармоничен аспект между Луната и Венера от една страна, и Марс от друга страна, ще остане актуален през целия ден. Луната в Скорпион продължава да намалява и вече се намира в знака на предстоящото утре вечер Новолуние. Сега и двете Светила /Слънцето и Луната/ транзитират в Скорпион, знакът на дълбоката вътрешна промяна и трансформацията. Луната е невидима на нощното небе, скрита е напълно. А за нас е добре да минем на по-лека и течна храна. Както и да разчистим, да подредим и да се отървем от всичко остаряло, ненужно и неподходящо за нас.

Юпитер също все още е в Скорпион. Естествено е Скорпионовата тематика още да е във фокуса на толкова много хора /страсти и дълбоки чувства, тотална трансформация, разрушаване на старото, за да дойде новото, способност за лично съхранение, интерес към скритото, потайното, окултното и езотеричното, боравене с чужди пари и средства, привличане и чар/. Възползваме се от тази мощна енергия на знака Скорпион, още повече, че в момента планетата-покровител на Скорпион – Плутон – участва в силна и хармонична астрологична фигура. Фигурата е т.нар. бисекстил, който в момента се образува от Слънцето в Скорпион, Нептун в Риби и Плутон в Козирог. Духовните интереси са трайни, интуицията ни работи безупречно, можем спокойно да ѝ се доверим и да направим деня си повече от добър! Дерзайте 6 Ноември, Вторник, денят на Марс 2

Може също да харесате...