person standing under green aurora borealis
астрология

30 август 2020, неделя

16 / 100
30 август 2020, неделя – разпределението по елементи е следното:
Водеща стихия – Земя: налице са цели 6 от 13 ключови транзитни точки в земни зодиакални знаци. Радваме се на Слънце и Меркурий в Дева, на Уран в Телец и на стелиума Юпитер, Плутон и Сатурн в Козирог. Образува се голям Земен тригон, времето е изключително добро за работа, интензивен труд, професионални постижения, кариерно израстване, високи амбиции, материални успехи, заземеност, финансови дела. Като цяло сме по-стабилни, концентрирани, устойчиви, търпеливи, готови да постоянстваме в преследването на целите си. Меркурий се движи директно и седи на своя трон в Дева – това означава, че сферите под негово управление са в подем в момента: върви ни по отношение на комуникациите, общуването, образованието, ученето на нови неща, пътуванията, търговията, сръчността. А понеже е в хармоничен аспект с Уран, се очакват всякакви успехи, свързани с ума, идеите, словото, висшия интелект, прозренията за живота. Хората на науката и изследователите са в стихията си.
sun rays coming through trees
Огънят е представен от Марс и Хирон в Овен, и от Южен лунен възел в Стрелец. Марс в Овен е силен, пробивен, властен, намира се в своите си владения. Затова всички сме активни и инициативни, смели и храбри, ако сме отлагали да защитим себе си, да се отстоим, сега е моментът да заявим желанията и потребностите си. Добра идея обаче е да си пазим главите. От преумора, от удари, от прегряване, препиване. Хармонизирайте Огъня с умерени дози Вода, пийте вода, взимайте хладък душ, идете в близост до воден басейн, разхладете страстите.
За това ще ви помогнат планетите във Водни знаци – Венера в Рак и Нептун в Риби. Нежна, спокойна, блага енергия. Насочена към поезия, изкуства, творчество, занимания с децата и с дома. Водният елемент захранва силно изявената Земя, дарява я с известна топлота и чувственост, за да не е всичко сухо, строго и съсредоточено върху работата.
Така стигаме и до стихията Въздух, представена в момента от Луната във Водолей и Северния лунен възел в Близнаци. Луната нараства все повече и се доближава до Пълнолунната си фаза, когато ще застане в точна опозиция със Слънцето в Дева. Предстоящото Пълнолуние по оста Дева-Риби ще повлияе най-силно представителите на подвижните знаци /Близнаци, Дева, Стрелец и Риби/. Но дотогава има още няколко дни. Засега Луната е Въздушна, приятелска, новаторска, нестандартна, растяща. Времето е подходящо да действате по посока на Новолунните си желания. За срещи със съмишленици и другари. За благотворителност. За сътворяване на нови идеи.
Днес денят е украсен с фигурата Правоъгълник, образуван от планети в Земни и Водни знаци: Меркурий в Дева се свързва хармонично с Венера в Рак, Нептун в Риби и Юпитер в Козирог. Прекрасно е! Съчетават се професионализмът, общуването, семейството и духовността ? Усещате ли тази благотворна конфигурация? /особено вие, със Слънце, Луна и/или Асцендент в някой от Водните и Земните знаци/
Напрежение може да възникне, ако роднините и домът ви тласкат в една посока, докато професията ви изисква от вас съвсем друго, а вие самите като индивидуалност сте привлечени от съвсем друго, различно от горните две дейности. Може да се почувствате разкъсани на кое да дадете предимство. На самия себе си, на близките си или на работните ви ангажименти. Съгласна съм, че това е нелек избор, но и в живота принципно е така. Понякога е необходимо да вземем някакво решение и да го следваме известно време, независимо от последствията.
Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон са ретроградни. Това са бавни, колективни, тежки планети. Влияят върху големи групи от хора, а на планетарно ниво – върху цялото човечество и планетата ни. Има разместване на пластове – политически, финансови, културни, духовни, исторически. Сменят се лидери. Гражданските общества се събуждат от сън. Бурни времена!
С такава интензивна енергия започваме и новата работна седмица. През последния ден на август, понеделник, атмосферата е динамична и наситена откъм разнообразни астро-влияния. Като цяло се съхраняват конфигурациите от днешния ден. Преобладаваща Земна енергия, с растяща Луна във Водолей, няколко ретроградни планети и няколко планети, седящи на своя трон /Меркурий в Дева, Марс в Овен, Нептун в Риби и Сатурн в Козирог/.
Желая на всички хубава неделя и успешно начало на новата седмица!

Може също да харесате...