moon illustration
астрология

Транзитите в момента, изразени по елементи:

Транзитите в момента, изразени по елементи:

Водеща стихия е Земята. В земни знаци се намират цели 5 от 10-те планети – Луната, Юпитер, Плутон и Сатурн са в Козирог, а Уран е в Телец. Приоритети са работата, професията, трудът, кариерата, амбициите, високите постижения, катеренето по социалната стълбица, печеленето на пари и материални придобивки. Наблюдаваме всякакви промени и трансформации, проблеми и трудности, но също така и положителни възможности, шансове и късмет, свързани с тях. Налице е голямо раздвижване на пластовете в професионален план при много хора точно в този период. Луната е в нарастваща фаза, времето е подходящо да работим активно по посока постигането на нашите цели и желания. Ретроградно се движат Марс, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон.
Lunar eclipse illustration
Въздухът се изразява в Слънцето и Меркурий във Везни. Тъй като днес се намираме в лунната фаза Първа четвърт, двете Светила /Слънцето и Луната/ квадратират помежду си, тоест са в напрегнат аспект. Слънцето ни настройва на брачно-интимна вълна, занимава ни с личните взаимоотношения и връзки, същото прави и Меркурий, който общува меко, красиво и дипломатично във Везни. Обаче Луната в Козирог ни обръща в посока на работата ни, прави ни по-строги, сухи и дори мрачни и прекалено сериозни на моменти. Дългът зове – ни напомня Луната – и държи да си свършим всичко запланувано.
Огънят е представен от Венера в Лъв и Марс в Овен. Хубаво е, че Марс и Венера са в хармоничен съюз в момента. Любовните връзки вървят добре, страстите се разгарят мощно, младите мъже и жени се разбират помежду си. Проблемите са по-скоро между зрелите и брачните партньори, там очаквам да има напрежение и неразбирателства.Zodiac Signs
Най-слабо изявената стихия е Водата – Нептун е във владенията си в Риби.
Аспектите сега се заключават в: Кардинална Тау-квадратура /Марс в Овен, Сатурн в Козирог, Меркурий във Везни/, чувстваме се някак разкъсани в няколко посоки – личностна себереализация, кариера и брак; тригон Луна-Уран, тригон Марс-Венера, тригон Слънце-Сатурн, секстил Юпитер-Нептун. На жените може да им се случват странни и неочаквани неща, а мъжете е възможно да стабилизират някои сфери в своите животи. Има шанс за силна и добра интуиция, която може да ни послужи в работен план.
Транзитите утре, 25 септември, като цяло се запазват същите, дори се засилва тяхното влияние върху нас. Речта и поведението ни могат да станат малко по-нападателни и дори агресивни, затова е добра идея да се пазим от излишни конфликти и спорове, съзнателно да забавяме темпото и да броим до 10, преди да се развикаме на някого. Пазете се и от битови травми, падания, изгаряния, порязвания. Като цяло бъдете внимателни и се самонаблюдавайте, не се поддавайте на първоначалните си импулси и хрумвания, защото после може и да съжалявате за прибързаните си реакции и заключения.

Може също да харесате...