moon tranzit
астрология

Астро-портрет на днешните транзити, от мен, с пожелание за хубави следобед и вечер:

Астро-портрет на днешните транзити, от мен, с пожелание за хубави следобед и вечер:

Астро-портрет на днешните транзити, от мен, с пожелание за хубави следобед и вечер: 1

Водещ елемент – Земя: Уран е ретрограден в Телец, а Юпитер, Сатурн и Плутон се движат директно в Козирог. Точно заради това, въпреки че е петък, и днес отмятаме много работа, трудим се усилено, акцентът пада върху професионалното ни израстване и кариерните ни амбиции и постигането на целите ни. Стремим се да достигаме високи върхове. Този стремеж е омекотен от присъствието на стихията Вода в картата днес – Марс е в Скорпион, а Нептун е в Риби. Интуитивни сме, дълбаем навътре в психо-емоционалния си свят, склонни сме да трансформираме и преобразуваме старите енергии в нови, чувствителни и емоционални сме, състрадателни, нежни и емпатични като цяло.

Разбира се, нуждаем се и от хъс, жар, плам, горещина, мотивация, импулс, действие, а тези неща ни ги осигурява Огънят: имаме Меркурий и Слънце в оптимистично настроения Стрелец. Денят е къс. Слънчевите лъчи греят за броени часове само. Всички очакваме 22 декември, когато денят ще започне да нараства по мъничко. А дотогава – търпение и сила. Заземеността е налице заради доминиращата Земя в картата днес. Последният елемент – Въздух – Луна във Везни и Венера във Водолей – ни осигурява пространство, за да можем да мислим, да се радваме на идеи и хрумвания. Двете женски планети /Луна и Венера/ във Въздушни знаци ни настройват малко повече на вълна Разум и трезвост, на интелект и учене, на пътуване и динамика.

Е, да, Луната намалява все повече. Освобождаваме се от излишното. Чистим. Чистим външното пространство, като изхвърляме всичко излишно. Чистим вътрешното пространство, като премахваме ненужните претенции към себе си другите, прощаваме, отработваме травми и блокажи… да, нелека работа е понякога. Но затова пък после ще ни бъде уютно и просторно. Да пробваме! Хубави почивни дни от мен засега. До нови срещи! А, и да ви питам: кой първи прекрачи прага на дома и местоработата ви днес, забелязахте ли, запомнихте ли?

You may also like...