Астро  прогноза за 16 октомври 1
астрология

Астро прогноза за 16 октомври

Днес е вторник, денят на Марс. А Марс в момента транзитира във Водолей, зодиакалният знак на приятелството, човеколюбието, нестандартното мислене, ексцентричните идеи и новаторството. Активни сме по отношение на точно тези теми в живота си. Добре би било да се видим с приятел или съмишленик, да обсъдим някоя нова, може би случайно хрумнала ни идея с някого, да участваме в благотворително дело, да си спомним, че сме предимно хора, човеци, да се стремим към високохуманни и справедливи каузи. Меркурий и ретроградната Венера, които съвпадат в Скорпион, малко или много размътват водите на Марс, пречат му осезаемо. За разлика от Водолея, Скорпионът като знак се вълнува от теми като отвъдния свят, езотериката, окултизма, всичко потайно и дълбоко, а също и от трансформацията, страстта, секса и парите. Ще общуваме, ще се вълнуваме, ще харесваме главно тези сфери от живота ни. Конфликтът между Марс и Венера може да усетим като колебание на какво да дадем предимство. Така е – квадратурите никога не ни държат спокойни и в равновесие, винаги ни държат в напрежение, разкъсани от вътрешни противоречия.

Колкото до Луната, тя и днес се намира в Земния Козирог, който укротява малко бурите и бесовете на днешния войнствен вторник. Но Луната е в съвпад с Плутон, великият трансформатор и разрушител на всичко старо. Луна и Плутон в Козирог, хармонично аспектирани от Нептун в Риби, може да зададе желана промяна в работата и кариерата, може да придаде духовен привкус на новата професионална дейност, с която се захващате или която просто се задава все по-плътно на хоризонта. Моментът е добър за всички хора, които жадуват да подобрят икономическия и професионалния си статус. Вечерта в 21.07 ч. Слънцето и Луната ще квадратират точно помежду си. Това явление при нарастваща Луна, каквато е тя сега, се нарича лунна фаза Първа четвърт. Слънцето във Везни се стреми предимно към партньорство, сътрудничество, хармония, справедливост и красота, а Луната в Козирог желае да жъне успехи, да печели пари, да се радва на професионални постижения и кариерно израстване.

Имаше специален въпрос към мен относно Огнените знаци и кога ще спре техният мъчителен период. Проверих. На 31 октомври атмосферата се променя значително при тях към по-добро. Тогава Меркурий влиза в оптимистичния Стрелец, а Луната – в царствения Лъв. И така подкрепени от Луна и Меркурий в хармоничен тригон, представителите на Огнените знаци /Овен, Лъв и Стрелец/, могат да си отдъхнат от тежестите и проблемите, които ги съпътстват в момента. Проявете още малко стоицизъм и търпение. Още две седмици и ще се почувствате много, много по-добре. Желая на всички силен и положително зареден ден!

You may also like...