Астро прогноза за 25 юли сряда 1
астрология

Астро прогноза за 25 юли сряда

25 юли, сряда, денят на Меркурий. Планетата, която отговаря за пътуванията, обучението и образованието, любопитството и любознателността, ученето на нови неща, комуникацията и общуването между хората. Меркурий в момента транзитира в Лъв, движи се все още директно и е неаспектиран. Съветът ми е днес по възможност да приключвате с важните си дела, свързани с учене, образование, комуникации, пътувания, документация, защото идват дни на ретрограден Меркурий, когато се очакват бъгове в тези сфери, по принцип. По време на ретрограден Меркурий е подходящо да направите равносметка на отминал период, да си припомняте забравени неща, да подновите спряла връзка с някого, да проверявате всяко написано слово преди да го изпратите някому. Грешките са често явление по време на Меркуриево ретроградие. А то започва утре, ден преди Пълнолунието. Възможно е дори да го усетим още по-силно от обичайното.

Колкото до Луната, тя снощи се премести в Земния Козирог и продължава да нараства, доближавайки се до пълнолунната си фаза. Днес ще сме концентрирани предимно върху служебните си задачи, ще сме вътрешно мотивирани и амбицирани да отметнем, и то качествено, колкото се може повече работа. Това е така, защото знакът на Козирога е строг, сух, властен, амбициозен да успява и да постига, да гради кариера. Луната в Козирог е също така хладна, делова, прагматична, практична и устремена към материален успех и социално признание. Допълнително е силно аспектирана: съвпада със Сатурн, седящ на своя трон в Козирог, и е в хармоничен тригон с Уран в Телец. Умеем да чакаме, да съграждаме тухличка по тухличка, да бъдем постоянни в намеренията и действията си, заземени сме. Водещ е елементът Земя, цели 5 от 10 планети в момента се намират в Земни зодиакални знаци: Луната и Сатурн съвпадат в Козирог, Плутон също е в Козирог, Уран е в Телец, а Венера е в Дева.

Налице са две хармонични фигури /бисекстили/ и две напрегнати фигури /Тау-квадратура и точна опозиция/. Бисекстилите включват планетите Венера-Плутон-Юпитер и Нептун-Плутон-Юпитер, все във Водни и Земни знаци, което означава, че е твърде вероятно раздвижването в сферите на интимните отношения, любовните връзки, партньорството и флиртовете да продължи и тези дни. Голяма динамика, големи промени и трансформации се очакват! Които ще бъдат за добро в дългосрочен план. Възможно е обаче да се почувства остра болка и силно разочарование, както и раздяла с илюзиите и погрешните вярвания за човека до нас, заради опозицията Венера-Нептун, по оста Дева-Риби и по оста 2-8 дом, на служенето и на притежанията. Възможно е да се появи трети човек в дадена двойка, да настъпи влюбване, страст, романтика /по Нептун в Риби/, което изобщо няма да се понрави на официалната половинка и ще последва ревност, търсене на сметка, собственическо чувство /по Венера в Дева/. Интересно се получава, наистина. А и почти няма знак от Зодиака, който да не бъде засегнат от настоящата астрологична ситуация.

Ако нищо любовно не ви е на дневен план при тези конфигурации на небето, тогава може би духовните търсения и практики при вас се увенчават с траен успех, затова можете да се възползвате от това и да отидете на йога, медитация, регресивна хипноза, масаж, бойно изкуство, църква, терапия… изборът е ваш, а възможностите – много и навсякъде. Остана да споменем и Тау-квадратурата, и ще сме обхванали цялата астро-обстановка на деня: тя се състои от напрегнатите аспекти между Слънце в Лъв, Марс във Водолей и Уран в Телец. Продължава противоборството между зрелите и младите мъже, за което писах вчера, както и всякакви резки, неочаквани, внезапни промени, свързани с мъжкия пол като цяло. Принципно мъжете повече от жените трябва да бъдат внимателни и да се пазят от излишно натоварване, стрес и проблеми. Но трябва да бъдат подготвени, че нещо странно и нестандартно може да им се случи, да бъдат нащрек и повече да се щадят и физически, и психически.

You may also like...