hay bale
астрология

Астро-прогноза за днес и утре, 19 и 20 август 2021 г.:

61 / 100
white and black car on brown sand during daytimeАстро-прогноза за днес и утре, 19 и 20 август 2021 г.:
Слънцето е в Лъв. Луната транзитира в Козирог, растяща е, дни преди Пълнолунието по оста Лъв-Водолей.
Интересното е, че това ще бъде второ по ред Пълнолуние по тази ос, предното беше преди близо 29 дни, отново Слънцето беше в Лъв, а Луната – във Водолей. Това е така, защото сега на 22 август в 15.00 часа Слънцето и Луната ще се намират в точна опозиция, и то точно в последния градус, съответно на знаците Лъв и Водолей. Затова акцент на предстоящото Пълнолуние отново ще бъдат взаимоотношенията между хората, било то любовни или приятелски. На преден план излизат любовните и приятелските връзки, сърдечните изживявания, грижата за цялото човечество, благотворителността, отношенията с децата, светските изяви, личното самочувствие, новаторството и нестандартните идеи… Всички важни теми на зодиакалните знаци Лъв и Водолей! Но още е малко рано… затова и нека споделя с вас…
Сегашното разпределение по стихии /елементи/ е:
* Земя – Луна и Плутон в Козирог, Марс и Меркурий в съвпад в Дева, и Уран в Телец. Меркурий е директен и е на своя трон в Дева. Многото Земна енергия предразполага към работа, труд, материални стремежи, заземеност, практичност, прагматичност, отговорности, кариерни амбиции, грижа за другите хора.
* Въздух – Венера е директна и на своя трон във Везни. Сатурн и Юпитер са във Водолей, а Фортуна и Северен лунен възел са в Близнаци. Многото Въздушна енергия предполага, че умът, интелектът и идеите са много важни в този период. Подвижни и динамични сме. Мислим. Дори и в любовта. Разсъждаваме.
* Огън – Слънцето все още е в Лъв. Хирон е в Овен, а Южен лунен възел – в Стрелец. Предупреждението е да си пазим главата, от мигренозни пристъпи, от прегряване, от слънчеви и топлинни удари. Относно природата – риск от пожари и извънредно високи температури, от суша.
* Вода – Нептун е във владенията си в Риби. Най-слабо поставената стихия към момента. Единственото успокоение за представителите на водните знаци е, че Нептун е най-силен именно в Риби, което подпомага интуицията, чувствеността, емпатията, състраданието, мечтателността, творческите изяви.
Ретроградни в момента са следните планети: Юпитер и Сатурн във Водолей, Нептун в Риби, Плутон в Козирог и Хирон в Овен, както и Лунните възли, съответно Северният – в Близнаци, а Южният – в Стрелец. Хубавото е, че ретроградни са единствено т.нар. бавни /колективни/ планети. Тоест ретроградието се отразява предимно на цели общности от хора и общества, на политиката и международните отношения, не толкова в личен и интимен план. Още довечера, малко след полунощ, Уран в Телец също обръща своя ход и отново става ретрограден.
Утре, на 20 август, в 11.50 часа преди обяд, Луната се премества от Козирог във Водолей, с което се увеличават планетите във Въздушни знаци, а се намаляват тези в Земни знаци. Фортуна се премества в Риби по същото време, с което подпомага Водните знаци. Когато Луната е въздушна и то в знака Водолей, на преден план излизат приятелствата и всички нестандартни, ексцентрични, човеколюбиви идеи. Водолей е новаторски настроен, хуманен тип личност, затова и когато Луната транзитира в този зодиакален знак всички ние ставаме подобно на него.

Може също да харесате...