Астро-прогнозата ми за днес и за идващия уикенд: 1
астрология

Астро-прогнозата ми за днес и за идващия уикенд:

61 / 100
Астро-прогнозата ми за днес и за идващия уикенд: 2Астро-прогнозата ми за днес и за идващия уикенд:
* Наблюдаваме следното разпределение по елементи – Вода 4 т., Въздух 3 т., Земя 2 т. и Огън 1 т. Малко повече за планетите в четирите стихии ще прочетете след малко.
* Денят е 4 юни 2021, петък, ден на Венера и под влиянието на вибрация с числото 6. Днес сме обзети от желание за красота, любов, хармония, пари, естетика, изобилие, нежност и страст. Венера транзитира в Рак, тоест движението й в момента е директно, а тя самата се намира във Водния Кардинален зодиакален знак Рак.
* Слънцето е в Близнаци, отлично аспектирано е от широк съвпад с ретрограден Меркурий в Близнаци и от Венера в началото на Рак, от секстил с Луна в Овен, от тригон с ретрограден Сатурн във Водолей. Когато Слънцето транзитира във Въздушните Подвижни Близнаци, превес взимат интелектът, умът, паметта, всички когнитивни процеси като цяло. В този период често ни хрумват добри идеи, изразяваме се подчертано добре, устно и писмено, общуваме интензивно с другите хора, учим нови неща, постоянно сме в движение и в някаква забързаност, динамика, любопитни и любознателни сме, може би ни върви в търговия, образование, комуникации. Тъй като Меркурий обаче е ретрограден на своя трон, са възможни словесни недоразумения, бъгове в комуникацията, грешки в документацията, проблеми по пътищата, излишни спорове и натягане на напрежението между хората, както и връщане на минали събития, случки, събеседници в живота ни.
* Луната е в Огнения Кардинален Овен. Намаляваща, богато аспектирана: в секстил със Сатурн във Водолей, в широк квадрат с Венера в Рак и в бисекстил заедно със Слънцето и Сатурн. Когато имаме Огнена Луна, всичко около нас е активно, ври и кипи, вълнува се, ентусиазира се, възпламенява се. Денят е идеален за спорт, за туризъм, за фитнес, за танци, за разходки, както и за катерене на върхове, постигане на цели, поставяне на амбициозни задачи. Добре е и да разчистим пространството вътре и около нас. Освобождаме място за новото, което ще дойде след няколко дни с Новолунието в Близнаци, когато двете Светила /Слънце и Луна/ ще съвпаднат в Близнаци. Днес се радваме на добро самочувствие и отлични изяви във външния свят.
* Ретроградни са Меркурий, Сатурн и Плутон. Тези три планети в момента може да не изявяват типичните си характеристики, затова да срещаме трудности по отношение на пътуванията, образованието, общуването с околните, комуникациите, дълга, отговорностите, справедливостта, личностното развитие и променящите трансформации. Може да дълбаем в минали травми или да се чувстваме потиснати без видима причина.
* Във Водни знаци транзитират в момента: Венера в началото на Рак, Марс в края на Рак, Юпитер в началото на Риби и Нептун в края на Риби. Представителите на зодия Рак се чувстват окрилени и влюбени, силни и красиви, пробивни и успешни. Представителите на зодия Риби се чувстват щастливи и спокойни, интуитивни и изобилни, мечтателни и чаровни. Третият воден знак, Скорпион, макар и без планета в неговия сектор, също се радва на успешен, хубав период, тъй като Венера, Марс, Юпитер и Нептун образуват хармоничен аспект към Слънцето му. Останалите зодиакални знаци са подканяни да обърнат повече внимание на рода и семейството си, на децата и родителството като цяло, както и на връзката с духовния свят, с Бог, религиите и изкуствата. Благодатно време за всички творци и артисти, поети и танцьори, музиканти и певци, художници и майстори на словото и занаятите. Тригоните Нептун-Марс и Юпитер-Венера допълнително засилват горните тенденции. Фини честоти, нежност, усет, щастливи влюбвания, материални облаги и печалби, скъпи подаръци… романтични жестове, флиртове… точно като за петък, събота и неделя 🙂
* Във Въздушни знаци транзитират в момента: Слънце и Меркурий в Близнаци, и Сатурн във Водолей, като трябва да се има предвид ретроградността на Меркурий и Сатурн. Въздухът в астрологията е символ на идеите, мислите, ума, интелигентността, общуването, свободата, приятелството, ученето на нови неща и пътешествията. Дерзайте! Близнаците и Водолеите са в стихията си, но въпреки това усещат някакво забавяне, тромавост, нещо ги държи в напрежение. Меркурий и Нептун са в напрегнат аспект помежду си. Сатурн и Уран също в момента конфликтуват. Сякаш се води битка между статуквото и новото, между традицията и модерното. … Интересно е.
* В Земни знаци сега са само Уран в Телец и Плутон в Козирог. Като Плутон, освен ретрограден, е и в точна опозиция с Марс в Рак. Оста е Рак-Козирог, да се разбира Дом-Кариера или Семейство-Работа. Възможно е в момента в местоработата ни да искат едно от нас, а вкъщи – съвсем различно нещо, чувстваме се разкъсани и раздвоени между изискванията на тези две места. Кое ще е с акцент – зависи от нас самите. Помислете, преценете, претеглете приоритетите си. Избягвайте стреса и изтощението. Наспете се. Хапнете добре, без да преяждате. Пийте вода и се разходете сред зеленина и природа. До късно е светло вече, да се възползваме от дългия ден!
* Огнена е само Луната и добре, че е тя, че на представителите на Овен, Лъв и Стрелец да им просветне мъничко! Напоследък им е тежко. Временно е. Всичко в живота е на цикли и се движи в кръговрат. Още малко търпение проявете, огнени хора. Още малко…
С пожелание за хубави събота и неделя,
Деси
Астрологически консултации във Фейсбук Астро Свят, блогът на Деси – сайт

Може също да харесате...