flower
астрология

Астро-прогнозата ми за днес:

Астро-прогнозата ми за днес:

15 април, сряда, денят на Меркурий. Налице е Огнено-Въздушен бисекстил, съставен от Меркурий в Овен, Марс във Водолей и Венера в Близнаци. Чудесна хармонична конфигурация, благоприятстваща общуването, приятелствата, активността, действието, амбицията, социалните мрежи и контакти, пътуванията, комуникациите като цяло. 15april
Водещи елементи – Въздух и Земя. На представителите на Въздушните и Земните знаци им е най-комфортно, стабилно, успешно и приятно в момента, както и на тези с Луна и/или Асцендент в някой от тях /Телец, Близнаци, Дева, Везни, Козирог и Водолей/. Ето и днешните транзити на планетите, проследени елемент по елемент:
Въздушната стихия е представена богато от съвпадащите Луна и Сатурн в първите градуси на Водолей, от Марс, който също се намира във Водолей, и от Венера в Близнаци. Въздухът отговаря за интелекта, разума и света на идеите. Може да се каже, че сега умът е водещ, трезвата преценка на ситуацията, обмислянето на нещата. В същото време Въздухът е и подвижност, движение, динамика, път, пътешествия, приключения, общуване, поддържане на приятелства, комуникация, обучение, образование. Добре е да заложим на подобни занимания.
Земята е представена от Уран в Телец и от съвпада на Плутон и Юпитер в Козирог. А Земята както добре знаем символизира стабилността, постоянството, търпението, надеждността, дълга, отговорността, материалния успех, парите, устойчивостта. Наличието на пленети в земни знаци продължава да ни насочва към заземяване, към центриране, към покой и спокойствие. Да се погрижим за майката Земя, за растения и животни, за децата, за детето вътре в нас. Но също така да обърнем внимание и на работата си, на професионалното си развитие и растеж, на кариерните си проблеми и въпроси.
Наблюдаваме широк стелиум на цели 5 планети в два поредни зодиакални знака – Козирог и Водолей. Това са Плутон, Юпитер, Луна, Сатурн и Марс. Енергията е ясна – подчертано земна и въздушна едновременно – материя и интелект, устойчивост и идеи, работа и общуване, пари и комуникации, спокойствие и разумни идеи. Съзидание!
Огънят е събран в транзитиращите Меркурий и Слънце в Овен. Невинна чиста енергия, сбрала ентусиазъм, бликащ оптимизъм, борбеност, хъс, жажда за живот, смелост, инициативност и активност. Хубаво е да има Огън в дневната астро-карта. Огънят дава импулс, жизненост, светлина и топлина.
Водата е най-слабо поставеният елемент в момента. Нептун е в своите владения в Риби. Той отдавна седи на своя трон там и ни дарява със засилен усет за нещата, с нюх, с интуиция, с нежност, с желание да творим, да бъдем в досег с изкуствата, с повишена чувствителност, емоционалност, състрадателност. Той омекотява, но и размива границите, дава фалшиви информации понякога, изкривява действителността, увеличава риска от изпадане в заблуди или в плен на зависимости и пристрастявания.
Хубавото е, че всички 10 планети се движат директно, тоест няма ретроградна планета в момента. Неприятен е фактът, че двете Светила /Слънце и Луна/ са наранени, тоест и мъжете, и жените трябва да се пазят. Слънцето е в квадрат с Луна, Юпитер и Плутон, а Луната от своя страна – със Слънцето и Уран. Не са изключени междуличностни конфликти, както и спорове между мъжете и жените, повишен стрес, големи трансформации и промени. Луната е намаляваща, а фазата й е Последна четвърт. След седмица ни очаква Новолуние в Телец, но дотогава има време.

Може също да харесате...