starry sky, star sign, clock-2533009.jpg
астрология

Астро-прогнозата ми за петък в 15.30 часа, ден на Венера:

57 / 100
Астро-прогнозата ми за петък в 15.30 часа, ден на Венера:Friyay scrabble pieces on white surface
Венера екзалтира в 3-ия градус на Риби в момента. Отлично аспектирана е от Луната, която транзитира в 10-ия градус на Рак. Двете основни Женски планети /Венера и Луна/ се намират в два Водни меки Женски знаци /Риби и Рак/. Атмосферата е нежна, плавна и спокойна, радваме се на чудесна интуиция и висока сетивност, емоционалност, чувствителност. Особено комфортно се чувстват жените, а най-приятно се усещат жените със силно Водно присъствие в хороскопите си /Слънце, Луна и/или Асцендент в Рак, Скорпион или Риби/. Още две планети са във Водни знаци, а именно Юпитер и Нептун, точно съвпадащи в Риби. Доста планети седят стабилно на своя трон! Дотук – Луна в Рак, Юпитер и Нептун в Риби. А също така налице е Сатурн във Водолей. И друго, има планети в екзалтация! Например Венера в Риби и Слънце в Овен. Всички планети се движат директно, няма нито една ретроградна планета все още, като скоро това ще се промени. Стана ясно, водещ Елемент сега е Водата, с цели 4 ключови позиции във Водни знаци /Луна в Рак, Венера в Риби и точен съвпад на Юпитер и Нептун отново в Риби/. Грижовност, емпатия, занимания с изкуство, творчески изяви, свръхемоционалност, чувствителност, състрадание, интуитивност и нюх за нещата, събитията и хората, нежност, съзерцание, мечтателност, но също така и трудно поставяне на лични граници, риск от всякакви пристрастяващи действия и прекалявания с вещества и/или дейности.close up photography of red fish
Другите три Стихии са разпределени по равно – всяка от тях е представена от по две планети. Земни са Уран в Телец и Плутон в Козирог, продължава тенденцията рязко и бурно да се променя финансовото ни състояние и кариерното ни развитие и растеж. Възможни са дълбоки трансформации в мисленето ни за парите, ресурсите, както и смяна на професията като цяло или дори сферата на труд.
Огнени са Слънцето и Меркурий в Овен. Подпомогнати са от съвпада Марс и Сатурн във Водолей, но притеснени от Луната в Рак. Двете Светила /Слънце и Луна/ се „бият“ в момента, защото Лунната фаза е Първа четвърт /седмица след Новолунието в Овен/. Луната расте. Нарастват и възможностите да реализираме потенциала и желанията си! Речта и действията ни са бързи, пламенни, до голяма степен остри, нетърпеливи и припрени. Бъдете нащрек и внимавайте за грешки в комуникацията и за бъгове по време на общуването ви с околните хора! Съвет: заемете се с бързо ходене, плуване, танци или какъвто и да било спорт, ще се отрази чудесно както на тялото ви, така и на общото ви настроение! Изразходвайте енергия, движете се, не оставайте задълго в статично положение. Но не прегаряйте. И се опитайте да не се карате с хората. Нито пък да се смятате винаги за прав и безпогрешен. Трудно е, но не и невъзможно.
И последно, съвпадът Марс-Сатурн във Водолей може да напрегне крайно Водолеите и всички man in white shirt and woman in white dress dancingВъздушни знаци като цяло /Близнаци, Везни и Водолей/. Едновременно агресия, но и потиснатост. Тежко е. Трудно ни се удава да сме приятели или съмишленици. Или да съхраним мира. Сякаш нещо ни „ръчка“ отвътре да се бием, да влизаме в битка. Ще мине. Дишайте. Медитирайте. Вижте се с близки сега през уикенда. Наспете се. Пийте повече вода и билков чай. И … дишайте. Потърпете още малко. И вашето време ще дойде. Не още.
Аспектите са предимно хармонични:
– Тригон Луна-Венера
– Секстил Луна-Уран
– Секстил Меркурий-съвпад Марс-Сатурн
– Секстил Слънце-съвпад Марс-Сатурн
– Секстил Плутон-съвпад Нептун-Юпитер
– широк съвпад Венера-Марс-Сатурн
– точен съвпад Юпитер-Нептун.
Налице са и напрегнати аспекти:
– Квадратура Слънце-Луна
– Квадратура Меркурий-Плутон
– Квадратура Слънце-Плутон.
П.П. Снимката е авторска, от Вазовата Екопътека, правена е през месец Май 2013, когато люляците вече бяха цъфнали и ухаеше божествено, а това е Водопадът, който се вижда по време на разходката сред природните хубости:

Може също да харесате...