april calendar
астрология

Честит нов месец! Април започваме със сняг и с Луна в своите владения в Рак 

Честит нов месец! Април започваме със сняг и с Луна в своите владения в Рак  Лунна фаза – нарастваща, днес ще е Първа четвърт, тоест Слънцето и Луната се намират в напрегнат аспект /квадратура/ помежду си. Слънцето е в Овен и екзалтира там, Луната е в Рак и също е на своя трон, много са силни и двете Светила точно сега. Огнено Слънце и Водна Луна

april  three

 

Възможни са конфликти между мъжкия и женския принцип, между Ян и Ин в света. Луната ни настройва мечтателно, грижовно, семейно-битово, Слънцето – наобратно – подтиква ни към незабавни и активни действия, към удовлетворяване на личните ни потребности и нужди. Кое ще надделее? Аз-ът /по Овен/ или Родът /по Луна/?
И е сряда, денят на Меркурий. Меркурий и Нептун съвпадат в Риби. Време за творчество, изкуства, връзка с духовния свят, поезия, нежност, интуитивни прозрения, медитация, отворено трето око Време за интензивно общуване с другите, за другарство, за духовност, за мек подход, за толерантност. Но за съжаление и време за илюзии, за неясни ситуации, за лъжи, хаос, объркване, кошмари, нарушени граници, пристрастяващи вещества, сгрешени медицински диагнози, лутане, склонност към меланхолия…
Съветът ми е: да пазим психиката си чиста и необременена от тежки влияния и въздействия! Да пием достатъчно вода и чай! Да си осигурим достатъчно жива храна – сурови ядки, салати, плодове, зеленчуци, течни супи! Да внимаваме какво слушаме и какво четем, с кого общуваме най-често, да следим внимателно информационния поток! Да съхраним себе си спокойни, на фона на социалното напрежение!
Излишно е да казвам, че с подобна транзитна конфигурация на планетите представителите на Водните и Земните знаци продължават да се чувстват чудесно. И как да е иначе, щом имаме Уран и Венера в Телец, Луна в Рак, Юпитер и Плутон съвпадат в Козирог, Меркурий и Нептун са в Риби? Огнените зодии са подкрепени единствено от Слънцето в Овен, а Въздушните – от съвпада на Марс и Сатурн във Водолей.
Няма ретроградна планета в момента, всички се движат директно.
Два съвпада на тежки и мощни планети предопределят нажежената и непредсказуема атмосфера и цялостна ситуация в момента в света, и това са съвпадът на Юпитер и Плутон в Козирог, и съвпадът на Марс и Сатурн във Водолей. Разместват се обществени пластове, пренареждат се социални стереотипи и властови фигури. Юпитер дава разширяване и изобилие от възможности, Плутон задава глобална трансформация, понякога чрез разрушение, Марс е спусък за нови неща, понякога по агресивен начин, Сатурн се грижи всичко да става йерархично, строго, ясно, справедливо. Когато такива титани са намесени и действат заедно в синхрон, нещата в света ескалират. Така е било преди, така е и сега.
Заради квадратурата Уран в Телец и Марс със Сатурн във Водолей съществува риск от наранявания, изгаряния, порязвания, счупвания, токови удари, така че се пазете от битови травми. Разклаща се финансовата сфера. В същото време започваме да разчитаме на приятели, на групи, на общности, повишава се благотворителността, съпричастността между хората.
В интересни времена живеем, не бива да се оплакваме от скука, нали?
Бъдете здрави и устойчиви! Хубав ден от мен на всички!
Можете да ми пишете коментари след поста, както и да следите работата ми в моя сайт – Астро-свят, блогът на Деси. Благодаря!
П.П. И накрая – ще изтегля една карта Таро за месец Април и една карта с напътствие от Богините, като подарък за вас:
1/ 6 голям аркан – Любовниците – в обърнато положение, изправени сме пред избор, трябва да вземем решение, но сме на кръстопът и изпитваме трудност, колебание, буквално сме в дилема и това ни парализира в нищоправене. Нормално и естествено е това. На кого да вярваме? Попитайте сърцето си и ума си, попитайте ги, чуйте се. Може би отговорът ще изплува след известно време, имайте търпение, но и не отлагайте до безкрай.
2/ Абунданция – Благоденствие – Вселената излива своето изобилие върху нас. Да разтворим ръце, за да го получим Изобилието може да дойде при нас по много начини – с повече свободно време, с повече подкрепа от околните, с пари от неочаквани източници, усмихнете се

You may also like...