ДНЕС, 14 април, 1
астрология

ДНЕС, 14 април,

ДНЕС, 14 април, Слънцето, Луната и Юпитер образуват голям Огнен тригон – хармонична конфигурация, която ни „заразява“ с оптимизъм, пламенност, темпераментност, амбициозност, смелост, хъс за действие, жар, ентусиазъм, вдъхновение и желание за пътешествия и авантюри. Слънцето е в Овен, Луната – в Лъв, а Юпитер транзитира ретроградно в Стрелец. На представителите на зодиите от Огнените знаци /Овен, Лъв и Стрелец/, както и на тези с Луна и/или Асцендент в някой от тези знаци, много им върви днес, чувстват се прекрасно и заредени със сила и радостни емоции.

Меркурий, Венера и Нептун съвпадат във Водните Риби и са отлично аспектирани от Сатурн и Плутон, съвпадащи в Земния Козирог. Любовните взаимоотношения са стабилни, успешни, сигурни, като в същото време ни предизвикват към личностни трансформации и дълбоки прозрения. Нека помним, че нашите партньори и любими са наши учители и огледала – от тях се учим, в тях се оглеждаме – да, понякога е болезнено, но усилията си заслужават. Интуицията ни е отлична в момента, сърцата ни са отворени да съпреживяват чуждите неволи, а речта ни е мека, ненатрапчива и „сладка“.

Напрежение може да дойде от точната квадратура между Слънцето от една страна и Сатурн и Плутон от друга страна. Това напрежение ще бъде усетено предимно от мъжете, които могат да се почувстват с вързани ръце, възпрепятствани, забавени от обстоятелствата или прекалено провокирани да извършат промени. Налице е и квадратура Юпитер – Венера и Меркурий, поради което са възможни необмислено високи разходи и „изхвърляния“, за които по-късно ще съжалявате. Възможно е този напрегнат аспект да се отрази на любовните връзки, така че се пазете от нервност и излишни избухвания.

УТРЕ, 15 април, Луната продължава да нараства и да се доближава до Пълнолунната си фаза, която ще настъпи след няколко дни. Точно в 13.16 ч. на обяд Луната излиза от Лъв и влиза в Земната Дева. Луната в Дева ни настройва доста успешно на делнична вълна, което е добре за понеделник. Ставаме делови, практични, прагматични, заземени, целенасочени, загрижени да свършим добре работните си задачи. В същото време сме достатъчно свързани с околните и общуваме ефективно с тях. Луната е аспектирана положително от няколко страни, което ни кара да се чувстваме комфортно – от Слънцето, Уран в Телец и от Юпитер.

Може също да харесате...