green grass field sunset scenery
астрология

Днес, в 17.26 часа, Слънцето преминава от Риби в ОВЕН,

59 / 100
green grass at daytimeДнес, в 17.26 часа, Слънцето преминава от Риби в ОВЕН, с което бележи настъпването на Пролетта. Това е началото на Астрологичната година. Кардинален Огън! Това се случва в неделя, денят на Слънцето. Днес денят и нощта се изравняват по сила, по мощ и по присъствие в денонощието. Разпределението на елементите в момента изглежда така:
Доминираща природна стихия – Въздух. Идеи, интелект, динамика, общуване, слово, учене, обучение, пътувания, справедливост, приятелства, човеколюбие. Имаме Луна във Везни, скоро ще влезе в Скорпион обаче, както и Марс, Венера и Сатурн във Водолей.white gold fish
Силно застъпена в транзитната карта е и Водата. Чувства, бликащи емоции, висока интуиция, усет за хората и ситуациите, състрадателност, емпатия, адаптивност, творчески изяви, занимания с изкуства и красота, любов към ближния. Радваме се на съвпад Меркурий-Юпитер-Нептун в Риби, най-меката и нежна енергия в Зодиака, в същото време изключително мощна в момента, защото Юпитер и Нептун седят на своя трон, в своите владения са там. А скоро и Луната ще влезе във Водния Скорпион, за да засили още повече този елемент сред нас, хората.
Земята е представена от Уран в Телец и Плутон в Козирог, които отдавна се намират там, тъй като са бавни, колективни планети. Единствената планета в Огнен знак сега вече е самото Слънце, в Овен. Всички планети се движат директно, няма ретроградни планети в момента, което е хубаво.
Аспектите са разнопосочни, налице са и напрегнати, и хармонични връзки между отделните планети. Квадратурите Луна-Плутон и Уран-Марс и Венера предразполагат към напрежение между двата пола, възможни са много раздели и разводи, караници и междуличностни конфликти. В същото време жените са по-застрашени от всякакви разрушителни и саморазрушителни действия. Хармонични са тригонът Сатурн-Луна и секстилите Слънце-Плутон и Уран-стелиум в Риби. След травматични, дълбинни и трансформиращи преживявания жените придобиват нова стабилност и успешност. Духовните стремления са обогатени с разум. Мъжете се впускат в действия, целящи прогрес, растеж и развитие. Определено предизвикателни времена за всеки един от нас!

Може също да харесате...