solar eclipse
астрология

Намаляваща Луна в Овен

33 / 100

Намаляваща Луна в Овен

Здравейте, любители на Астрологията ?
total lunar eclipse
Днес, до 16.37 ч., Луната все още транзитираше във Водните Риби и ни настройваше нежно и мечтателно. Интуицията ни работеше отлично, творческите процеси вървяха възхитително, но е възможно да ни е било малко мързеливо и отнесено… Все пак Луната е намаляваща, дни преди фаза Новолуние, а Марс е в мечтателните Риби, имаме и няколко ретроградни планети вече, нормално е да бъде така и да се чувстваме по този начин.
Това обаче рязко се променя с навлизането на Луната в Овен, което се случи преди броени минути, в 16.38 часа по-точно.
Когато е налице Огнена Луна, както е сега, атмосферата става много по-динамична и пламенна, по-ентусиазирана и жарка. Възможно е да ни се прииска да бъдем по-активни чисто физически, да пожелаем да се разходим навън, да спортуваме или да изчистим основно у дома. Възможно е да започнем спор с някого или да започнем някаква инициатива за нещо. Овенът като зодиакален знак е Кардинален, тоест обича да бъде лидер, да е водач, да командва околните, да задава общия тон. Единствената планета в Огнен знак ще бъде Луната от днес следобеда до сряда рано сутринта. Така че на представителите на Огнените знаци /Овен, Лъв и Стрелец/ мъничко ще им просветне пред очите, но като цяло не им е много комфортно в момента, заради водещите стихии, които са следните:
Наблюдаваме цели 4 планети, транзитиращи в Земния елемент – ретроградните Плутон и Юпитер се намират в Козирог, а Уран и Слънцето – в Телец. Въздухът пък е представен от ретроградния Сатурн във Водолей, Меркурий на своя трон в Близнаци и ретроградна Венера също в Близнаци. Водни остават Марс и Нептун в Риби.
Аспектите между планетите са предимно хармонични: налице е например разпадащ се вече благоприятен бисекстил, включващ Слънце в Телец, съвпад Плутон-Юпитер в Козирог и Луна в самото начало на Овен. Тригонът Слънце-Юпитер прави успешни мъжете, дарява им самочувствие и шансове за финансова стабилност и устойчивост. Квадратът Венера-Нептун може да даде заблуди и илюзии в любовта, или лъжи и измами в интимните връзки.
Утре ще се радваме на секстил Луна-Меркурий. Ще съумяваме много добре да изразяваме себе си и желанията си. Ще имаме дар-слово, ще биваме правилно разбирани, ние самите ще разбираме околните правилно ?
Първите дни на новата седмица ще бъде много подходящо да се захванем с разчистване на пространството – и вътрешното, и външното. Изхвърлете всичко старо, излишно и ненужно. Или го дарете, подарете. Това, което не ви трябва вече, може да се окаже благословия за друг. Важното е да почистите – дома си, офиса си, там, където се намирате. Премахнете също и всички стари мисловни модели и схеми. Диша се по-дълбоко и спокойно, когато въздухът е чист, а пространството – празно и подредено. Оптимизирайте, опростявайте, Луната продължава да намалява и да се доближава до Новолунието, когато ще намисляме списъка си с новолунни желания. Но засега е добре за нас да почистим и разчистим. Всяко нещо с времето си ?
На 20 май следобеда Слънцето ще излезе от Телец и ще влезе в Близнаци, а на 22 май и Луната ще го последва, като вечерта ще започне Новолунието във 2-ия градус на Близнаци. Темите ще гравитират около нашите обучение, образование, общуване с другите хора, системи за комуникация, транспорт, пътувания, учене на нови неща, търговия, обмен, сръчност, занаяти. Водеща ще стане Въздушната стихия, с три акцента – съвпад Меркурий-Венера в Близнаци, съвпад Слънце-Луна също в Близнаци, но на отстояние от първия, и тригон на Сатурн във Водолей със съвпада между двете Светила /Слънцето и Луната/ в Близнаци. Ще доминират разумът, умът, интелектът, идеите и мислите. Ще бъде интересно Новолуние. Подвижно, Въздушно, динамично ?
А сега се готвим за него. Чувстваме. Действаме. Разчистваме пътя. За Новото. Като дойде ? Щастлива неделя на всички!

Може също да харесате...