moon in cancer
Лунни транзити

ЛУНА В РАК

ЛУНА В РАК

Лунните транзити са бързи транзити. Това е така, защото Луната се движи доста бързо и за около месец успява да премине през всички 12 зодиакални зони, тоест през целия Кръг на Зодиака. Средно на всеки два дена и половина Луната се премества от един в друг зодиакален знак.

Луната се намира в своите владения във Водния Кардинален зодиакален знак на Рака. И тъй като Луната седи на своя трон в Рак, там тя се чувства максимално комфортно, уютно, много е силна и уверена. Винаги, когато Луната транзитира в Рак, в атмосферата витае нещо неуловимо. Луната е Женска планета, а Рак е знак с Женска енергия. Луната в Рак е майка, домакиня, зряла жена. Луната в Рак е и вътрешният психо-емоционален свят, инстинктите, настроенията, чувствата, интуицията, усетът ни за нещата.

Рак, освен знак на родителството и майчинството, освен знак на чувствата и емоциите, е и знак на недвижимата собственост, сигурността, материалната обезпеченост. Подобно на противоположния му знак Козирог, Ракът се стреми към стабилност, надеждност, повторяемост, към сигурност, често откриване в рамките на дома. Луната в Рак обожава сентенцията: „Моят дом – моята крепост!“.

Независимо от това представители на кой Слънчев или Лунен знак сме, в дните, когато Луната преминава през зодиакалния знак Рак, всички ние ставаме по-чувствителни, по-емоционални, по-склонни да приемаме нещата лично, по-потопени в женските качества като цяло, по-обърнати в посока семейството, рода, децата, близките, роднините, родината, и тяхното осигуряване.

В същото време – по-мечтателни, по-грижовни, по-„Лунни“. Възможно е да ни обземе меланхолия с неясен произход или да станем много по-сантиментални от обичайното за нас. Да имаме по-ярки и запомнящи се сънища. Или да не можем да спим добре. Може да сготвим храна за душата. Или да поговорим с някого с цел да го разберем и утешим. Ей такива неща. Заниманията с изкуство, творчество, поезия, музика, вода ще ни помогнат, както ако носим сребърни бижута.

 

Може също да харесате...