Меркурий е ретрограден. 1
астрология

Меркурий е ретрограден.

Меркурий е ретрограден.
Слънцето и Меркурий съвпадат в Риби днес.
Творим, учим и общуваме на воля.

Водещи са елементите Вода и Земя:
5 важни и значими точки транзитират във Водни знаци в момента – Слънце, Меркурий и Нептун са в Риби, Луна и Северен лунен възел се намират в Рак.
5 други важни и значими астро-точки транзитират в Земни знаци сега – Сатурн, Плутон и Южен лунен възел са в Козирог, Уран и Марс се намират в Телец.
Чувствителни, емоционални и интуитивни сме, в същото време обаче не губим връзка с реалността, здраво сме стъпили на земята, практични, прагматични и материално успешни сме. Можем да обърнем внимание на любовта, но и на работата и кариерата ни.

Огънят като стихия е представен от Юпитер в Стрелец и Хирон в Овен.
Венера е сама в единствения Въздушен знак, който е активен в момента – Водолей.

Квадратурата Слънце и Меркурий с Юпитер може да доведе до надценяване на собствената личност или възможности.
Преобладаващи обаче са хармоничните аспекти между планетите – тригонът Нептун-Луна е особено благоприятен за психо-емоционалното ни състояние и за творците като цяло, бисекстилът Слънце-Марс-Сатурн ще подкрепя мъжете и ще ги води към успех и стабилност, а тригонът Уран-Юпитер ни дарява с положителен шанс за късмет, изобилие и благоденствие.

Най-комфортно ще се чувстват представителите на Водните и Земните зодиакални знаци, както и хората с Луна и/или Асцендент в някой от тези знаци /Телец, Рак, Дева, Скорпион, Козирог, Риби/.

Изготвила материала: Десислава Враджалиева, Астропсихолог

Може също да харесате...