moon tranzit 2020
астрология

Транзитите днес, 23.03.2020 г.

61 / 100

Транзитите днес, 23.03.2020 г., споделям ги с вас с цялата грижа и любов, на които съм способна:

лунни транзитиВсички планети се движат директно, тоест нито една не е ретроградна в момента, което е хубаво.
Лунните възли се намират по оста Козирог /Южен лунен възел/ – Рак /Северен лунен възел/. Сега е добре, на колективно ниво, да обърнем внимание на семействата, близките и домовете си, на децата и роднините си, да се концентрираме върху родината си, езика си, нравите и обичаите си, вътрешния си психо-емоционален свят, душевните си преживявания, чувствата и емоциите си, да развием състраданието и емпатията си. Подходящото занимание е временно да загърбим грижата за работа, оцеляване, кариерен растеж и развитие, труд, делови ангажименти и задачи, бясно препускане и гонене на срокове, амбиции да сме отгоре и да командваме ние, на всяка цена, да натрупаме власт, влияние, пари, статус, социален престиж, специален статут. Не, че последните неща са лоши. Просто прекалено много фокус им отдавахме досега. Затова се връщаме към дома – жилището си – но и дома, душевността и психиката ни. Не се гневете на ситуацията! От астрологична гледна точка, тя дори ни подкрепя в това да усвоим урока на Рак – родителството, грижата, дома, недвижимата собственост, вътрешния ни свят, чувствата и емоциите ни, всичко управлявано под Луната.
Уран образува хармоничен аспект с ЮЛВ, а Меркурий – със СЛВ. Което означава, че в момента се случват внезапни, резки, неочаквани неща, касаещи кариерата, работата и професионалните на занимания, както и че сега всички интензивно и потенциално сътрудничещо си общуваме с роднини, деца, близки, в дома си, нещата в комуникациите са гладки и текат безпроблемно. Тази мекота у дома може да се наруши по-вероятно от мъжете в къщата, защото Слънцето в Овен е в точен напрегнат аспект със СЛВ в Рак. На мъжа ще му е някак сковано и непривично това стоене у дома, което може да му се стори ограничаващо го и безсмислено. И аз не зная какъв е най-добрият съвет за подобни мъже /и жени със силно присъствие на Овен в наталните си карти/. Може би да спортуват нещо от дома си, да слушат жива и динамична музика, да подредят основно, да изчистят, да се включат в някаква интензивна дейност. Нищо, че е от вкъщи. Свършете нещо с тялото си, с ръцете си. Порисувайте или потанцувайте, сгответе, помогнете на децата с домашните. Изчистете кухненските шкафове. Важно е да изразходвате енергията си в нещо конструктивно, за да не се скарате с останалото домочадие наместо това!
Стелиумът Юпитер, Плутон, Марс и Сатурн, който се намира предимно в Козирог, а от днес Сатурн се намира във Водолей, няма начин да не ни се отразява! Отново колективно, дори както виждаме всички, на планетарно ниво! Юпитер е благодетел, Бенефикът в астрологията, дава късмет, изобилие, шансове за растеж. Намирайки се в Козирог, ни дарява с възможности именно в кариерен план. Плутон, великият Трансформатор, носи огромни и глобални Промени, отново на същия фронт – работа, кариера, професия. Марс ни зарежда с енергия, борбеност, инициативност, постоянство, кураж, мотивация, хъс, жар да се справим, това е чиста мъжка енергия Ян. Да, от полза може да ни бъде сега, само да не изпадаме в излишни спорове, конфликти и конфронтации! И строгият Учител, Повелителят на Кармата и на Закона за причината и следствието, Сатурн – от днес следобеда влезе във Въздушния Неподвижен Водолей. Строгият и традиционален Сатурн – в най-нестандартния, ексцентричен, човеколюбив, визионерски и новаторски настроен зодиакален знак, Водолей. Чакат ни интересни години, определено! Предизвикателни. Ще се срещнем с нови и непознати за нас неща. Ще преразгледаме твърдения, смятани дълго време за истинни.
Горният Земно-Въздушен стелиум от планети си хармонира чудесно с един друг стелиум – Водно-Огнен. Нептун и Луна са в Риби, а Слънце и Хирон – в Овен. Преведено на ежедневен език, това ще рече, че две от женските планети се намират в най-мекия, чувствителен, нежен и женствен зодиакален знак – Риби. Това ще засили склонността ни да творим, да пишем, да чувстваме, да усещаме всичко през сърцето, с интуицията си. Емоциите, чувствата, преживяванията, сърцето, интуицията, изкуствата, душевността, връзката с невидимия свят – всичко това взема връх в ежедневието ни. Занимания с рисуване, музика, приложни изкуства, творческо писане, игри с децата, кулинария, майсторене на бижута… списъкът няма край. Дайте воля на своето въображение. Фантазията ви достига върхове – Меркурий, за който стана дума малко по-горе в този текст – също е в Риби. Нежно общуваме помежду си и творим, това е на дневен ред. Обаче в същото това време Слънцето ни бута да бъдем активни и пробивни, а Хирон ни предупреждава буквално да си пазим главите. Как да си съхраняваме главите ли? Първо, от удари и падания. Второ, от отрицателни мисли. Трето, лицата си – със  защитни маски, не се пипаме с мръсни пръсти по носа, очите и устата.
И накрая, Уран и Венера са в Земния Телец. Занимания в градината, с цветя, грижа за плодородието, ако имате достъп до двор, до поляна, ако можете да пипате пръст, да засадите нещо в пръстта – направете го. Ще ви се отрази невероятно благотворно. Венера е на своя трон в Телец. Чувства се комфортно там. Това е планетата на любовта, красотата, хармонията, лукса и парите. Уран в Телец пък променя бурно нашите финанси, нашите ценности – материални и духовни.
Водещи стихии: Земя /6 планети/, Вода /4 планети/, Огън /2 планети/ и Въздух /1 планета/. Най-добре се чувстват представителите на зодиакалните знаци от Земния и Водния елемент, както и тези хора с Луна и/или Асцендент в някоя от тези зодии. А това са: Телец, Рак, Дева, Скорпион, Козирог и Риби.
Желая на всички ви Здраве, Спокойствие и Щастие!

Може също да харесате...