photo of castle under starry night
астрология

Утре в 13.44 ч. ще е Пълнолунието в Скорпион.

32 / 100

Утре в 13.44 ч. ще е Пълнолунието в Скорпион. Слънцето ще бъде в Телец, в точен съвпад с Меркурий, а Луната ще отстои точно срещу тях в Скорпион. Пълнолунието е време на повишено емоционално напрежение, така че се щадете повече, пазете се от излишни спорове и разпалване на междуличностни конфликти.

full moon and clouds

Днес Скорпионовата Лунна енергия спомага за нашата трансформация, за нашето лечение, за дълбочината на нашите чувства, емоции и интуиция. Нептун в Риби прави хармоничен аспект с Луната. Времето е добро за творчество, за занимания с изкуства, с поезия, за работа с нашия вътрешен психо-емоционален свят.
Разпределението по стихии днес, в празничния 6 май, е следното: 5 планети са в Земни знаци /Плутон и Юпитер са в Козирог, а Уран, Слънце и Меркурий са в Телец/, 3 планети са във Въздушни знаци /Сатурн и Марс са във Водолей, и Венера е в Близнаци/ и 2 планети са във Водни знаци /Луна в Скорпион и Нептун в Риби/. Няма планета, транзитираща в Огнен знак в момента. Плутон е ретрограден.
Налице е Земно-Воден Бисекстил, съставен от Нептун в Риби, Плутон и Юпитер в Козирог, и Меркурий и Слънце в Телец. Прекрасна енергия, сътворена от елементите Вода и Земя! Земята задава ред, стабилност, материя, финанси, надеждност, центрираност, спокойствие, отговорност, труд, работа, дълг. Водата я напоява и тя вече не е толкова строга и делова. Водата придава чувство, усет, емоция, нюх, уют, интуиция, грижа, топлина, мекота, гъвкавост, съпричастие, нежност. Земята подарява структура на Водата, Водата втечнява и омекотява Земята. Чудесно и хармонично, нали?
За съжаление са налице и доста напрегнати аспекти: освен образуващата се опозиция между Светилата /Слънцето и Луната/ по оста Телец-Скорпион, наблюдаваме квадратура Венера-Нептун, квадратура Марс-Меркурий и Слънце, квадратура Уран-Сатурн, квадратура Луна-Плутон, Юпитер, Сатурн. Това напрежение се компенсира от тригонирането между Марс и Венера във Въздушни знаци, би трябвало поне в любовните отношения и връзки всичко да е наред.

Може също да харесате...